17. aug
Return: Her fra 2010, med (fra venstre) Henning Ramseth, Tore Larsen og Knut Erik Østgård, som nå utgjør den faste besetningen sammen med Øyvind Håkonsen.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Ser fram mot 2015
- Så artig som dette er, og så mye folk som kommer, kan vi jo ikke gi oss nå, sier Tore Larsen.

Publisert: 08.okt.2013 11:17
Oppdatert: -

For Return holder koken, og snakker ikke lenger verken om å gi seg eller gjøre comeback. Nå bare driver de på, ufortrødent, år etter år.
Planen de har lagt er å gjøre 20-25 konserter i året, og den planen skal de holde i år også. I år har de turnert mye i Trøndelag og Nord-Norge, for der spilte de ikke i fjor. I løpet av sommeren har de gjort 15 konserter, og programmet er spikret ut året.

Sentrum scene

2. november skal de spille på Scandic Scene. Det er deres eneste konsert på Hedmarken i år, og den første de gjør lokalt siden de spilte på Vikingskipets 20-årsjubileum i fjor.
- Vi har ikke akkurat spilt oss ut på Hedmarken, sier Tore Larsen.
I år som i fjor skal den siste konserten skje på Sentrum Scene i Oslo. 14. desember er datoen, og nå som sist skal de spille sammen med Stage Dolls.

jubileumsår

Men i tillegg til den kortsiktige planleggingen, er de også i ferd med å se lengre framover, nærmere bestemt til 2015. For da skal Return feire 30-årsjubileum, siden det var i 1985 de debuterte med singlen «Sheila». Samme året, og takket være nettopp «Sheila», ble de kåret til rockemestre i det som het Ungdommens Radioavis. Og selv om de har hatt noen pauser innimellom, er 30 år likevel en karriere som fortjener skikkelig markering.
- Det er jo ikke akkurat synkende etterspørsel, så vi leker med noen ideer til jubileumsfeiring, sier Tore Larsen.

Kjent og kjært

Når Return er ute og spiller, er det i hovedsak de kjente og kjære låtene fra gamle dager det går på.
- Det er det som folk venter å høre på en Return-konsert, sier Tore Larsen.
- Men vi prøver jo å flette inn litt andre ting også, selv om vi har vært restriktive med å slippe nye låter.
Egentlig er det en karriere som bortimot savner sidestykke. De har solgt nærmere 800.000 plater, har ligget 56 uker på Norsktoppen med «Sing Me a Song» og de ble kåret til «Årets norske gruppe» av ukebladet Topps lesere i 1988. Dessuten er de historiens eneste rockere som er blitt kåret til «Årets hedmarkinger», og som attpåtil er blitt utnevnt til æresagronomer ved Jønsberg landbruksskole.
For å antyde noe av bredden i det de har opplevd.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke