18. aug
Viva la mamma: Med Eli Kristin Hanssveen i sentral rolle.
 
Sesong av de sjeldne
Med to ganger Ibsen, Pinocchio og Karius og Baktus, operafarse og actionkomedier, ligger det an til en teaterhøst uten sidestykke i Hamar kulturhus.

Publisert: 17.jul.2015 07:42
Oppdatert: 17.jul.2015 07:46

I tillegg til de ti forestillingene som allerede er klare i Flagstad-salen og på Teater Innlandet Scene, ligger det an til at Teater Innlandet også får flere mindre oppsettinger i høst. Og om en ser utenfor kulturhuset, vil Hamar Teater også ha en rekke oppsettinger, med komedien «Leger på grensen. Klyster på såret» som den første store. Til sammen betyr det at det blir en uvanlig travel sesong for de teaterinteresserte.

To ganger Ibsen

To Ibsen-forestillinger i samme sesong er ikke dagligdags. Teater Innlandet setter opp «Hedda Gabler» første gang 27. september, og Riksteatret kommer med «Samfunnets støtter» 29. oktober.

«Rå, humoristisk og heftig». Slik presenterer Teater Innlandet sin versjon av «Hedda Gabler», som er første gangen teateret spiller Ibsen. Manuset er modernisert av Lars Erik Holter. Og igjen skal vi få undres over hva som gjør at vi blir fengslet av den mystiske, tiltrekkende, usympatiske og manipulerende Hedda Gabler.

«Ibsen på sitt mest underholdende. Det handler om kjærlighetssvik, løgn og hemmeligheter – og ikke minst om ære, karriere og slue forretninger. Spennende som en kriminalhistorie, heftig som en kjærlighetsroman, like dagsaktuell som kveldens tv-nyheter.» På denne måter presenterer Riksteatret sin versjon av «Samfunnets støtter», som blir høstens andre Ibsen-oppsetting i Hamar.

– Dette er Ibsen for alle, sier Riksteatret nye teatersjef Tom Remlov.

komedier

Flere komedier står også på Kulturhusets program. Det er store forventninger til Teater Innlandets krimkomedie «The 39 steps», med premiere 27. august. Senere kommer Riksteatret med operafarsen «Viva la mamma», et par uker før actionkomedien «Blam» settes opp. «En hyllest til alt som er lekent og modig,» ifølge kulturhusets Mocci Ryen.

Lenger utpå høsten byr Helge Jordal på Riksteater-forestillingen «Førstereis», mens Teater Innlandet tar en ny runde med «Willie Nelson kjente mor mi». Riksteateret avrunder sesongen med barneforestillingene «Pinocchio» og «Karius og Baktus» i november.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke