23. aug
Setter rekord hver gang: Dartturneringa som arrangeres på Seb’s Hotel hver eneste søndag om sommeren, blir stadig mer populær. Søndag ble det nok en gang satt ny deltakerrekord da 46 spillere møtte opp for å kaste piler.Alle foto: Mikkel Torpen Hokstad
 
Setter ny deltakerrekord hver gang
– Vi hadde ingen anelse om at det skulle bli så stort, sier Hein Michalsen. Søndag konkurrerte 46 dartentusiaster i bakgården på Seb’s.

Publisert: 26.jul.2016 14:07
Oppdatert: 26.jul.2016 14:11

I 2012 arrangerte Seb’s-driverne Hein Michalsen og Roar Øverli sin første dartturnering. Turneringa skulle spilles hver søndag om sommeren, den skulle spilles på utestedets to dartskiver i bakgården, og den skulle først og fremst gi dem selv mulighet til å kaste piler i ordnede former.

– Bransjefolk har et nært forhold til søndagen, og vi opprettet turneringen mest for oss selv. Den mentaliteten smittet nok over på mange andre, sier Michalsen.

To dartskiver ble raskt til fire, og i sommer er ytterligere to blinker hengt opp i bakgården. Forrige søndag satte turneringa deltakerrekord med 40, og denne søndagen var antallet dartentusiaster økt til 46.

– Vi hadde ingen anelse om at det skulle bli så stort. Det går over all forventning hver eneste søndag. Nå opplever vi at enkelte lar være å gå ut lørdag for å spare seg til søndagens turnering. Dette er ukas høydepunkt for oss, jeg tror faktisk det er ukas høydepunkt for mange andre også, smiler Michalsen.

Turnering for alle

En av suksessfaktorene for dartturneringa har vært enkle regler og stor takhøyde. Turneringa er på ingen måte forbeholdt erfarne dartspillere; her er absolutt alle velkomne.

– Det kommer nye spillere hver helg. Noen har spilt en del dart før, mens andre er fullstendige amatører. Alle kan delta, sier Michalsen, som får støtte av deltaker Bjørnar Liodden.

– Denne turneringa er åpen for alle, og dartmiljøet på Hamar bare vokser. Her kan gode dartspillere og folk som ikke har tatt i ei dartpil før, møtes, sier han.

God stemning

Den store takhøyden er ifølge spillerne med på å skape en avslappet og hyggelig atmosfære i bakgården.

– Du kan ha en dårlig dag rent sportslig, men du har likevel aldri en ordentlig dårlig dag når det er dart på Seb’s. Selv kjenner jeg 90 prosent av alle som er her nå, og samholdet gjør stemningen veldig bra, sier Liodden.

Nils Kempe går minst like langt som Liodden i å rose turneringa opp i skyene.

– Det begynte som en liten klikk, men nå har det blitt veldig stort. Stemningen er hyggelig og avslappet, og alle som kommer, elsker det. Vi spiller selv, dømmer hverandres kamper og sosialiserer. Det er en perfekt søndagsaktivitet, skryter han.

 
Seks skiver: Dart-eventyret på Seb’s Hotel startet med disse to skivene i bakgården. Søndagsturneringa har fenget langt flere enn Bjørnar Liodden, som her er i kastet, og nå er seks skiver i bruk.
FORNØYDE: Seb’s-eierne Roar Øverli (bak disken) og Hein Michalsen setter deltakerrekord etter deltakerrekord på søndagsdarten.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke