25. aug
Premièreklare: Friserte fruer består av Tove Merethe Mangset (forrest), Ragnhild Ellefsæter, Torhild Kielland, Grethe Rustad Aarskog og Gerd Elin Borgen.Foto: Kristian Einang
 
Setter ny rekord
Onsdag smeller det. Da har showgruppa Friserte fruer premiere på sitt nye show i Teatersalen i Brumunddal. Så mange billetter som i år har de aldri solgt før.

Publisert: 24.sep.2018 18:45
Oppdatert: 24.sep.2018 18:52

«Nå smeller det» er Friserte fruers sjette oppsetting. I år spiller de hele 14 forestillinger i Teatersalen i Brumunddal, fra 26. september til 13 oktober. Hittil er det solgt 4.000 billetter til årets show. Og det er fortsatt billetter igjen, forteller Tove Merethe Mangset.

Med 4.000 solgte er det uansett rekord for de friserte fruene. Forrige gang, for to år siden, solgte de drøyt 3.000 billetter på ti forestillinger. Den gangen var det også rekord. Men i år stanser det ikke med det.

– Selv i høstferieuka selger det bra denne gangen, sier Tove Merethe Mangset.

Råker folk

– Det er tydelig at dette er en type show som råker folk, sier hun.

– Vi satser på god musikk, og prøver å skape noe som folk kan flire av. Jeg tror det er så enkelt som det. Det er ikke noe avansert, men vi satser på at det er mange som kjenner seg igjen i det som skjer på scenen.

– Dessuten har vi med oss proffe folk. I helgen ble vi skikkelig drillet av Lars Erik Holter, som har regien i år. Han er rådyktig.

Tirsdag kveld er det generalprøven som venter.

– Jeg kjenner det kiler i magen allerede, sier Tove Merethe Mangset.

vanvittig

– Å selge 4.000 billetter i Brumunddal, det er vanvittig bra, sier regissør Lars Erik Holter.

– Jeg tror det kan være en forklaring at veldig mange har vært på showene før, og har hatt det moro. Da sprer det seg fort.

– Selv synes jeg det var kjempeartig å bli spurt om å være med, sier Lars Erik Holter.

– Jeg har sett dem gjøre et nummer på en kulturgalla i Brumunddal tidligere. Men jeg har aldri sett noen av showene. Desto artigere var det å bli spurt.

Showgruppe

Friserte Fruer satte opp sitt første show i 2006 under Rally-VM på Hamar. Siden har de satt opp et nytt show annethvert år, med utsolgte forestillinger i Teatersalen i Brumunddal.

Friserte Fruer solgte i 2016 over 3.000 billetter til sitt show. I år har de lagt til fire forestillinger, og gruppa har hatt som mål å selge 4.000 billetter i år. Og det har de nådd.

– Men det er fortsatt billetter igjen, sier de.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke