22. aug
programslipp: Teater Innlandet-sjefen Janne Langaas presenterte torsdag «Skogsmatrosen» som en av teaterets nysatsinger til våren.
 
Setter opp Michelets suksessroman
Jon Michelets sjøhelt «Skogsmatrosen» skal gå til scenen. Romansuksessen blir en av Teater Innlandets hovedsatsinger til våren.

Publisert: 06.okt.2016 11:06
Oppdatert: 06.okt.2016 11:08

Torsdag formiddag la Teater Innlandet fram sitt vårprogram, med «Skogsmatrosen» som den som vakte størst oppmerksomhet.

Jon Michelets roman «En sjøens helt. Skogsmatrosen» ble utgitt i 2012 som den første i en serie om krigsseilernes liv og skjebne. Boka ble svært godt mottatt og ble en av bokårets vinnere. Mottakelsen av de fire første bindene i verket – «Skogsmatrosen» (2012), «Skytteren» (2013), «Gullgutten» (2014) og «Blodige strender» (2015) – har vært overveldende både når det gjelder salg og kritikk. De fire første bindene er utgitt med et samlet opplag på 645.500 eksemplarer. Siste og avsluttende bind er planlagt for utgivelse høsten 2017.

Fra Rena

Romanens hovedperson er Halvor Skramstad, en atten år gammel gutt fra Rena. Han får i desember 1939 hyre på linjeskipet Tomar i rederiet Wilhelmsen. Og det er Halvor som får kallenavnet Skogsmatrosen, ettersom han kommer fra skogfylte Østerdalen.

Og neste år går Halvor ikke bare til sjøs, men også til scenen.

Sjefen tar regien

Det er teatersjefen selv, Janne Langaas, som skal ha regien på oppsettingen. Dramatiseringen er det Mathias Calmeyer som skal stå for. På scenen vil publikum møte John Nyutstumo og Espen Mauno.

Urpremièren blir 29. april 2017, og deretter blir det en måneds turné i Hedmark og Oppland.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke