19. aug
VER­DENS­MES­TER: Ole Ha­rald Lø­ven­skiold Kve­seth er ver­dens­mes­ter i mo­tor­sag.
 
Show med verdensmesteren i motorsag
Det er utrolig hvor fort det går an å kappe en trestamme i to om man er verdensmester i motorsag!

Publisert: 12.aug.2011 12:36
Oppdatert: -
Det er utrolig hvor fort det går an å kappe en trestamme i to om man er verdensmester i motorsag!
Et kuriøst, men morsomt og populært innslag på den første jakt- og fiskedagen, var motorsagshowene på skogbrukstunet. En gjeng karer med bakgrunn fra skogskolen på Sønsterud viste hvordan motorsaga kan trakteres om håndlaget er ekstra godt. Karene kan smykke seg både med NM-, EM- og VM-titler. Aller mest imponerte regjerende verdensmester Ole Harald Løvenskiold Kveseth med sine motorsagferdigheter.
For eksempel skiftet han kjede på motorsaga si på åtte sekunder, noe som hadde vært verdensrekord om oppvisningen hadde vært offisiell konkurranse. Han har selv den offisielle verdensrekorden på 8,36 sekunder. For å understreke det hele skiftet han kjede med bind for øynene på 15,6 sekunder.
Deretter var det klart for showstafett med kvisting og saging. Alle var gode, men Ole Harald Løvenskiold Kveseth hadde en fart ingen andre kunne matche, og han imponerte det store publikumet.
- Hvordan er du blitt så god?
- Det er trening det. Jeg har gjort dette her noen tusen ganger, sier Løvenskiold Kveseth, som sist ble verdensmester i Zagreb i Kroatia i fjor høst.
Nytt VM er neste år, men før det skal han allerede i helga delta i nordisk mesterskap i Øyer.
Oppvisningsshow, som på jakt- og fiskedagene i Elverum i går, er god trening i så måte. Da får deltakerne øve med tidspress og publikum til stede.
Løvenskiold Kveseth sier han tidligere trente hver eneste dag med motorsaga, mens han nå helst intensiverer treningene før mesterskap. Til daglig jobber han med trefelling i Oslo-området, og han regner med at jobben også bidrar til at han holder ferdighetene ved like.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke