22. aug
SHOWKLARE: Det er igjen klart for Amb-show, nå på Domkirkeodden. Premiere fredag. Andreas (fra venstre), Ragnhild, Kristiane og Karoline (foran) lover publikum et show av nasjonal standard. Foto: Remi Laakso
 
Showsommer’n
Urbane Totninger har allerede solgt 27.000 billetter, Bør Børson jr. og Sommer-gla’skap er i gang – og Amb-show starter til helga.

Publisert: 12.jun.2017 21:58
Oppdatert: 12.jun.2017 22:01

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen og Kristian Tonning Riise (H) besøkte Sommer-gla’skap på Tjuvholmen sist helg. Nærmere to hundre lo sammen med Bjørn Kleiven hver kveld. Til helga er det på’n igjen, med nye gjester. Det er fortsatt muligheter for å se Kvennstuguteatrets kritikerroste utgave av Bør Børson jr. Fredag er det klart for Amb-show på Domkirkeodden, med fire søsken Amb, og neste uke er det klart for Kjærlighet på pin(n)e på Atlungstad.

Karoline, Andreas, Ragnhild og Kristiane Amb har bygget et sommershow med budsjett på halvannen million, premièren er allerede utsolgt – og det er mange anledninger til å oppleve sang, musikk, sketsjer, standup, dans – og til og med et «on-ice»-innslag, riktignok på rulleskøyter.

På høyden

– Vi har utviklet oss hele vegen, fra første året på Tingnes i 2013. Jeg ser mange show i Oslo, og dette er helt på høyden, sier Andreas Amb.

– Det er en kostbar produksjon, men så har vi også med oss noen av de beste musikerne i Innlandet; med Sjur Andreas Lundstein (keyboard), Frode Berntzen (gitar), Sivert Steen (gitar), Jon Øyvind Nordby (bass) og Bjørn Andre Syversen (trommer) – og Ørnulf Brun Snortheim er med når showet vises på Søndre Land og Tingnes.

Åpningen har Amb-søsknene hentet fra West End-suksessen The Book of Mormon, men her handler det om støttemedlemskap i korps. Ikke så rart, da det finnes en liten, men sterk musikalsk knagg å henge Amb-søsknene på: de har alle spilt i korps.

16 show

Andreas (29) er til daglig jobbkonsulent, Ragnhild (25) er vernepleier i Stjørdal, Kristiane (20) studerer i Trondheim og Karoline (31) er heltids i musikkbransjen på Hedmarken. En gang i året flytter de hjem på gården de kommer fra for å spille sommershow. 1.000 billetter er solgt på forhånd, 4.200 billetter er tilgjengelig totalt på 16 show i Hamar, Søndre Land og Tingnes. Nær seksti personer er engasjert for å rigge dette showet, blant annet har søsknene gitt 45 ungdommer sommerjobb for å være publikumsverter.

– Publikum skal vartes skikkelig opp i år, lover søsknene Amb.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke