21. aug
LATTER: Det var ikke langt mellom lattersalvene i juleshowet.
 
Latter og moro på juleshow
Det var ikke langt mellom lattersalvene da Karoline og Andreas Amb bød på sitt første juleshow i teatersalen i Brummunddal.

Publisert: 04.des.2015 02:49
Oppdatert: 04.des.2015 07:33

– Hjertelig vælkømmin’ tel juleshow! sa Karoline Amb idet hun sammen med broren Andreas inntok scenen under deres første juleshow.

Satser på jula

Etter tre suksessfylte sommershow, hvorav det siste ble sett av over 2500 publikummere, kunne kanskje de fire søsknene Amb sagt seg fornøyde. Den gang ei: Denne uka har Karoline og Andreas satt i gang sitt første juleshow. Selv om både antallet forestillinger (og søsken) denne gangen er færre, hadde de fleste billettene blitt revet unna allerede før premierestart. 

Sammen med et firemanns husband bestående av Sjur Andreas Lundstein, Jon Øyvind Nordby, Geir Atle Wiig Johansen og Bjørn André Syverinsen, fikk de salen til både å le og trampe takta.

Panfløyte og Prøysen

Salen fikk et gjensyn med en av sommershowets mest populære skikkelser: Kent-Ronny Asfalthaugen (spilt av Andreas Amb), bød på alt fra «Sonjas sang til julestjernen» på panfløyte til en noe tvilsom juletrepynting. Latteren satt ekstra løst da han framførte familien Asfalthaugens julepotpurri, der han gjorde imitasjoner av alt fra Ole Paus til Louis Armstrong og Bee Gees.

Karoline nølte ikke med å spøke med lokale forhold, og sammen med Ida Kartomten parodierte hun kommunalt byråkrati. Heller ikke Alf Prøysen slapp unna, og Karoline ga et av sine mange humoristiske sleivspark til visekunstneren, i det hun sang sangene hans til tekster av Øystein Sunde.

Ny karakter

Publikum ble også presentert for en helt ny skikkelse: Norsk Tipping-ansatte Kari Krogsveen, som med sitt litt for høye selvbilde og mangel på virkelighetsforståelse fikk publikum til å trekke på smilebåndet. 

– Her var det mye energi, istemte Rune Johannesen, Andreas Dobloug og Julie Gregersen i pausen. – Det er ekstra gøy at showet  inneholder så mye lokal humor, i tillegg til gode sanginnslag, mente de tre.

Etter endt show hadde søskenparet fra Gaupen en ekstra låt å by på. Og for virkelig å markere at   de var i gang med sitt første juleshow, fikk publikum høre «Nå er det showtid i Dala’».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke