25. aug
By- og Bygdelista stemmer ja: - Jacobsen er så viktig for Norge og Hamar at vi ikke kan skusle bort muligheten, sier Einar Busterud.Foto: Eli J. Haugen
 
Sier nei til å skrinlegge Rolf Jacobsen-senter
Regnbuealliansen fire topper Knut Fangberget (H), Einar Busterud (BBL), Stig Vaagan (V) og Katrine Aalstad (MdG) vil stemme imot rådmannens forslag om å skrinlegge Rolf Jacobsen-senteret.

0
Publisert: 28.jun.2016 06:18
Oppdatert: 28.jun.2016 06:29

«I dagens økonomiske situasjon, ser vi ikke at det er realistisk å gå videre med prosjektet.»

Slik lyder rådmannens innstilling til formannskapet om etablering av Rolf Jacobsen-senter i Skappels gate 2. Ombygging og rehabilitering er estimert til i underkant 6 millioner kroner. Etablering av basisutstilling og innredning er estimert til 4 millioner.

Posisjonen stemmer for

Formannskapet skal behandle saken 29. juni, men lederne i posisjonspartiene er allerede tydelige på at rådmannens innstilling ikke vil bli fulgt.

- Jeg mener dette må gjennomføres. Tidsplan for full utrulling kan vurderes, men huset er helt sentralt og første steg må igangsettes. Jacobsen er så viktig for Norge og Hamar at vi ikke kan skusle bort muligheten, sier ordfører Einar Busterud, som også får støtte fra partifelle Inga Borud.

Miljøpartiet de Grønnes leder Katrine Aalstad er fast bestemt på å starte arbeidet i løpet av sittende periode.

- Jacobsen og Flagstad er de to store, internasjonale stjernene fra Hamar. Deres arv må vi finne rom til. Om vi ikke greier det allerede i 2017, så i hvert fall mens vi enda sitter i posisjon, sier Aalstad.

- Hamar har et ansvar

Varaordfører Knut Fangberget (Høyre) er klinkende klar på at han vil stemme for et senter.

- Ja, det vil jeg. Det er en viktig sak for Hamar. Rolf Jacobsen er en internasjonalt kjent og anerkjent dikter. Hamar har et medansvar for å skaffe et senter for han og hans dikting, men også skape et levende senter for nye talenter og de som vil forske på hans rike diktergjerning, sier Fangberget.

- Må se på driftsutgiftene

Driftsbudsjettet er anslått til nærmere 2,5 millioner kroner i 2020, hvor det anslås at senteret er i full drift. Det budsjetteres da med en ansatt i 75 prosent stilling, i tillegg til daglig leder i 100 prosent. Hamar kommune må dekke 570.000 kroner av dette, ifølge rapporten. «Annen finansiering framstår som usikker» skriver rådmannen.

- Vi må se litt nærmere på driftsutgiftene og ha en diskusjon rundt det, men vi er i utgangspunktet positivt til Rolf Jacobsen-senteret, sier Stig Vaagan (V).

- Hvis vi følger rådmannens innstilling kan hele greia bli skrinlagt. Det er vi litt skeptisk til.Jeg tenker at å starte senteret fra og med neste år kan bli tøft, men i 2019 er vi forhåpentligvis litt over innsparingskneika.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke