18. aug
SKRIVER MANUS: Silje Holtet fra Hamar skriver manus både for en TV-serie og en spillefilm. Foto: Remi Laakso
 
Silje skriver manus for TV og spillefilm
Silje Holtet (35) fra Hamar er aktuell som Marilyn på scenen i Haugesund. I tillegg skriver hun manus for en TV-serie og en spillefilm.

Publisert: 23.mar.2011 07:42
Oppdatert: -

Silje Holtet (35) fra Hamar er aktuell som Marilyn på scenen i Haugesund. I tillegg skriver hun manus for en TV-serie og en spillefilm.
Norsk filminstitutt har allerede meldt fra på sin hjemmeside, om økonomisk støtte til manusutvikling for: «Siljes Holtet - Hennes inntreden, tv-serie, ti episoder. Om Gina Krog, prestedatteren som ble førende i kampen for rett til utdanning og stemmerett for kvinner.»
Og som ikke det er nok, så er Siljes manus til filmen «Skogens hjerte» kjøpt opp av et større produksjonsselskap.
- Dette handler om tatere. Det er et episk drama fra begynnelsen av 1900-tallet. Det handler om ei lita jente som blir kidnappet av myndighetene, og satt på barnehjem - og etter hvert hennes kamp for å finne tilbake til sine røtter, til sin egen historie, forteller Silje Holtet.
NÅR DET GJELDER TV-serien skal Silje være ferdig med «treatment», utkast til manus, for tre episoder innen 15. april. Serien handler altså om Gina Krog som var sentral i jobben med stemmerett for kvinner i Norge.
Meningen er at serien skal vises i 2013, i forbindelse med 100-årsjubileet for alminnelig stemmerett i Norge.
Det er ikke bestemt i hvilken tv-kanal serien skal vises, og Silje Holtet vil ikke engang spekulere i dette - men det er jo slettes ikke unaturlig å tenke på Nrk når det er snakk om store historiske begivenheter som dette.
TV-SERIE-IDEEN FANT Silje i sin pågående jakt etter gode historier, og hun synes det er stas å bidra både med en god «story» og samtidig folkeopplysning.
I disse dager jobber Silje på Haugesund Teater med stykket «Marilyn
- Nobody's baby», hvor hun selv spiller hovedrollen. Da passer det også bra at det ikke er så langt til Skudeneshavn hvor det finnes tydelige spor etter Gina Krog og Krog-familien.
- Jeg har vært der en tur og skal en tur til. Jeg har funnet en lokalhistoriker som også er bokhandler som har funnet igjen noen skoesker med aktuelle papirer på loftet …, sier Silje Holtet.
Nå jobber hun altså med utkast til de tre første episodene, og alt sammen skal være klart for TV-seerne i jubileumsåret 2013.
«SKOGENS HJERTE» er en langfilmjobb som absolutt nærmer seg produksjon.
- Nå tenker man vel på å finne en regissør, ja …, hvem kan gjøre dette? sier Silje.
- Kanskje din egen samboer, regissør Nils Gaup? Det må vel absolutt være noe for ham?
- Helt klart og han er nok interessert, sier Silje - men understreker at det absolutt ikke ligger i hennes hender å være den som alene velger verken regissør eller skuespillere.
Ideen til filmen fikk hun kanskje på café i Hamar, hvor hun og en annen manusforfatter og skuespiller, Sven Henriksen, satt og pratet - og en kar kom bort til og snakket med dem - og …
- Jeg spurte Sven hvem dette var og han sa at vedkommende nok var tater, og fortalte meg at dette var et eget folk (les: romanifolket). Jeg var 19 år før jeg skjønte dette. Jeg trodde tater bare var et skjellsord, og ble altså sjokkert over at jeg ikke visste noe, sier Silje Holtet.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke