17. aug
PRODUKTIV: Etter 12 år som markert artist og sangskriver er Kaia Huuse fremdeles produktiv. Denne uka kommer sommersingelen Sommerlåt, og 6. juni presenteres et helt nytt samlealbum.
 
Singel og samlet
Kaia Huuse går sommeren i møte med både ny singel og ny samle-cd - og hele familien i arbeid.

Publisert: 25.mai.2011 09:21
Oppdatert: -

Den eneste som ikke ennå er med på huusets arbeidslag, er to år gamle Hennika. Ellers er både ektemann Jan Eggum og eldstemann Bastian, fem år, med i den musikalske pakken familien utgjør denne sommeren. Samt mormor og besten, som skal være barnevakter, når Huuse/Eggum legger ut på sommerturné/familieferie i juli.
Bastian på fem debuterer på plate i vår, synger med mamma på det som kan bli sommerens store sommerlåt, singelen Sommersang, som slippes denne uka. Både God Morgen, Norge, frokost-TV, Reiseradioen og flere står klar for å markere begivenheten, så gjør deg klar til å få sommer i øret. Kaia Huuse beskriver singelen som en enkel og rett fram sommersang.
Jeg satte meg egentlig ned for å skrive en kunstnerisk, poetisk og spissformulert sak. Men så, hallo! jeg skal jo skrive en sommersang, noe folk kjenner seg igjen i. Og dermed ble låten en helt annen enn den spissfindige jeg begynte på. Den ble helt enkelt akkurat en sommersang, og det ble også tittelen på den.
En singel er ikke nok. 6. juni slipper Kaia Huuse samle-cd-en Liten lykke - mine beste sanger. Dette er hennes andre samleplate. Den forrige kom for tre år siden.
Den var litt fiks i utvalget, jeg valgte mine litt smalere låter, de jeg sjøl synes er finest. Denne gangen har jeg valgt det folk liker best.
Kaias svisker?
I den grad jeg kan begunstige meg med å ha laget noe slikt, så. Det er i alle fall tekster som er allmenngyldige, jeg vil tro at de fleste kjenner seg igjen i de situasjonene jeg beskriver.
Den nye plata har to helt nye sanger, samt to duetter, med henholdsvis Gaute Ormåsen og Jan Eggum. På norsktopplåten For han synger Kaia Huuse med Kringkastingsorkesteret. Plata utgis på Grappa, som også har gitt ut fem av hennes i alt sju tidligere cd-er.
Ja, jeg har funnet tilbake til Grappa, Sjøl om platen jeg fikk Spellemannsprisen for, min tredje plate, ikke var utgitt hos dem, hehe. Men jeg liker selskapet. Det har stor integritet og samler de beste av de artistene, som synger på norsk, i sin stall.
Men er det vits i å gi ut plater i våre dager?
Ja. Jeg har gitt ut en del låter bare på i-tunes ei tid. Mange har spurt om å få dem på cd og det får de nå. Dessuten genererer en ny plate alltid en del medieomtale og spilling i radio. Slik sett er det en revitalisering for karrieren, for dette avføder i sin tur flere spillejobber. Kanskje kan man kalle det et slags visittkort. Uansett er det ikke like dyrt å produsere plater nå, som det var før.
Hvilke spillejobber ligger foran akkurat nå?
Samleplata skal slippes på Herr Nielsen i Oslo, sjette juni. Senere på sommeren skal vi spille med Mann av Huuse, forestillingen Jan og jeg gjør sammen og har satt av hele juli måned, med Sørlandet som base. Slik får vi kombinert familieferie og jobb, Dyreparken med barna og hele pakken.
Dessuten skal jeg opptre på Prøysenfestivalen, 17. juli, sammen med Guren Hagen, ved Prøysenstua. Og Jan skal spille med Halvdan Sivertsen på Hoel Gård. Dessuten har jeg et par store prosjekter til høsten, men dem får vi komme tilbake til. De for det tidlig å si noe konkret om ennå. Det blir en travel høst.
Den nye cd-en heter Liten lykke. Er du lykkelig?
Jeg synes jeg er verdens heldigste, ikke minst i det at jeg får være mor til to så gode småtroll som Bastian og Hennika, og samtidig har fullt opp å gjøre, med nye plater og nytt materiale.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke