18. aug
Hjemme best: Gitarist og vokalist Halvor Berg storkoste seg «hjemme» på Seb's Hotel.
 
Singelslippkonsert på hjemmebane
Det var ingen tvil om hvor Porterville skulle feire lanseringen av bandets nyeste singel «Jacob's Song». Lørdagens konsert på Seb's Hotell ble en fest for både band og fans.

Publisert: 10.feb.2014 06:41
Oppdatert: -

Porterville har store planer rundt bandets kommende debutalbum, og i helgen slapp bandet ut den aller første smakebiten fra albumet med singelen «Jacob's Song». Det ble feiret med konsert på den scenen der bandet føler seg aller mest hjemme.

Flyttet hjem

De startet helgen fredagskvelden på Gjøvik, og ifølge bandets vokalist og gitarist Halvor Berg var det et skikkelig høydepunkt. Under lørdagens konsert på Seb's Hotel måtte rockeren likevel innrømme at det ikke finnes noe som er bedre enn å spille på hjemmebane.
- Det var gøy i går, men det er her vi føler oss hjemme. Her er det trygt og godt, fortalte musikeren til stor jubel fra de rundt 100 som hadde tatt turen.
I løpet av de siste årene har Porterville stort sett figurert på ulike scener i hovedstaden, og det var slettes ikke tilfeldig at helgens singelslipp ble feiret i Hamar. Porterville er nemlig ute etter å kvitte seg med stempelet «Oslo- band», og de har allerede flyttet inn i nye øvingslokaler i hjembyen Hamar.

Flytter hjem

Kvartetten Porterville er oppkalt etter låten med samme navn på Creedence Clearwater Revival's debutalbum og består av fire medlemmer med lang fartstid fra både den norske og internasjonale musikkscenen. De fikk en real pangstart på sin karriere, med spilling over store deler av landet, NRK-listing av debutsingel, EP-slipp til strålende kritikker og store lovord.
Nå har det vært stille fra bandet en stund, men tiden har blitt brukt godt. Debutalbumet er innspilt, og det har vært litt utskifting i rekkene. Den største endringen bandet har gjort, er å forankre seg i innlandet, og å flytte fokuset bort fra å være Osloband. De har byttet bassist, og fått inn den svært erfarne brumunddølen Vidar Tyriberget.
Under lørdagens konsert fikk de oppvarmingshjelp av bluesrock- bandet Electric Woodland, og klokken nærmet seg midnatt da den nykomponerte kvartetten i Porterville ankom scenen. Det ble en fest med både gamle og nye låter, men først og fremst var det en ny start for bandet som nå vil satse alt for å erobre Innlandet.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke