21. aug
På hjemmebane: Siri Kval Ødegård skal synge både i Strandstuen under museumsnatt, og i Flagstadsalen under Flagstadfestivalen.Foto: Just Photo
 
Siri klar for gullrekka
Flagstad-festivalens gullrekke? Det er Siri Kval Ødegård, Didrik Solli-Tangen og Defrost det.

Publisert: 08.mai.2018 21:59
Oppdatert: 08.mai.2018 22:07

«Gullrekka» er en av storsatsingene i årets utgave av Kirsten Flagstad Festival. Lørdag 16. juni stiller de to sangerne og ungdomskoret Defrost i Kirsten Flagstad-salen.

En spesiell opplevelse blir det for sopranen Siri Kval Ødegård. Hun deltok på Flagstad-festivalen flere år i oppstarten. Nå er hun i startfasen av sin profesjonelle sangkarriere, og det skjer på hjemmebane i Hamar.

Men aller, aller først skal hun synge i Strandstuen i Hamar – huset der Kirsten Flagstad ble født. Det skjer under Museumsnatt onsdag kveld, der Siri Kval Ødegård skal synge i Strandstuen. På programmet står «et poetisk program med vakre serier og romanser». Det kan bli trangt om plassen i den ikke veldig romslige Strandstuen.

Gleder seg

Også i den atskillig mer romslige Flagstad-salen begynner plassene å fylles når Gullrekka slår til om en drøy måned. Da vil Siri også nærme seg avslutningen av masteren sin i Roma, der hun har studert ved den renommerte Conservatorio Santa Cecilia.

– Da vil det meste være på plass, som hun sier.

– Det vil være godt å bli fri til bare velge sitt eget, sier hun.

Selv har hun den siste tida kombinert frilans sang og skole. Men det har også betydd at hun har måtte utsette noen eksamener, for det har kollidert med opptredener.

– Det har vært noen valg å ta. Men i ettertid synes jeg de har vært riktige, sier hun.

Men nå skal de siste eksamenene unnagjøres. Innen utgangen av juni regner hun med at hun vil være ferdig.

Tilbake til norge

Da reiser spørsmålet seg hvor han skal etablere seg som sanger.

– Sannsynligheten er stor for at det blir en base på Østlandet, sier hun.

– Det er nok lettere å overleve som frilanser i Norge enn for eksempel i Roma. Uansett blir det å reise rundt på konkurranser og auditioner, samme hvor en bor. Men så lenge en merker det går framover, er det bare moro.

Nå har hun dessuten funnet seg en kavaler fra Karmøy, som hun sier. Tenoren Ole Morten Velde har tidligere deltatt på Flagstad-festivalen. I sommer skal de gifte seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke