24. aug
SIRKUS ELIASSEN: Under Idrettsgallaen. Foto: Tuva Kleven
 
Sirkus Eliassen til Hamar Music Festival
Drar i gang musikkfesten på åpningsdagen.

Publisert: 26.apr.2013 11:32
Oppdatert: -

Det blir gjensyn med Sirkus Eliassen i Hamar. Erik og Magnus var sist i byen under Idrettsgallaen i januar. Nå inviterer Sirkus Eliassen og blant annet Vinni til fest torsdagskvelden i Strandgateparken, sier presseansvarlig Thor Birkeland Hansen.

I 2010 kom lillebror Erik Eliassen hjem fra Jamaica med inspirasjon, dancehallrytmer og to låter spilt inn med artister han møtte på reggae-øya. Han kom hjem til storebror Magnus, som i mange år hadde vært en av mange talentfulle - og idealistiske - singer-songwritere på musikkscenen i Bodø. Magnus hørte potensialet og ble produsent.

Og resultatet, nemlig brødrenes blanding av fengende melodier, allsangvers, festrytmer og direkte tekster, har du hørt dersom du har vært på fest eller lyttet til radio i Norge siden: «Før du går». «Hjem til dæ». «Æ vil bare dans». For en hitparade! For en suksess!


«Kem tenk vel på krig og fred og sånn..»: Til tross for hva de sier i sin mest kjente danselåt, løser de jo faktisk gjerne verdensproblemer - men bare på privaten. Særlig Magnus Eliassen er knyttet til et spesielt musikkmiljø der «gjør det sjøl», som i pønkens «DIY»-slagord, står sterkt. Etter at han ble virkelig stor popstjerne, har han blant annet frontet sin egen spesielle livsstil og fortalt om hvordan han spiser mat andre kaster, i protest mot overforbruk. Men når han og lillebror lager hitmusikk, handler det altså bare om å danse, feste og å være seg sjøl.

Sirkus Eliassen er nok den norske gruppa som aller mest fortjener å omtales som skamløse. De har med dansende kaniner og småmacho scenekostymer når de spiller konsert (sist sett i den norske MGP-finalen).

Og de tettpakka produksjonene deres er fulle av triks fra festtechno og dancehallsjangeren. Allikevel kommer de ut på andre sida av showet med seg sjøl og en slags ære i behold - selv når flere predikere av janteloven prøver å innbille oss noe annet. Suksessen oppsummerer plateselskapet deres slik: «singlene har solgt til henholdsvis fem, to, ti og tre ganger platina».

For Sirkus Eliassen er så mye bedre enn andre artister man kunne sammenlignet dem med: hør for eksempel på fikse tekstlinjer (som “Æ vil heller ha dit hat av sinne - enn dit ingenting”), lek med ord og fiffige lyddetaljer. For ikke å snakke om at de konsekvent velger å møte «hatere» med positivitet.

Historien skal ha det til at låtene først bare ble laget for vennefester. Et par år ut i karrieren til Sirkuset har virkelig vennekretsen blitt stor.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke