17. aug
 
Sjarmerende, skjørt og vakkert fra Ida Jenshus
Sang, gitar og trommer i kombinasjon med masse talent - noe særlig mer trengs ikke for å skape en magisk og musikalsk aften.

Publisert: 26.jan.2018 23:05
Oppdatert: 26.jan.2018 23:10

Steinkjer-artisten Ida Jenshus er for tiden på norgesturné for å promotere det nye albumet "Two Worlds" som ble sluppet på senhøsten i fjor.

Fredag kveld sto Hamar kulturhus på programmet, og rundt 70 publikummere hadde tatt turen for å høre Jenshus og trommeslager Pål Hausken framføre deres varme og melankolske americana-musikk.

Jenshus har tilbrakt mye tid i USA for å utforske og perfeksjonere sjangeren, og det kan man tydelig høre i musikken.

I den lille Rolf Jacobsen-klubbscenen ble det en nær og intim opplevelse for de frammøtte. Klubbscenen passer ypperlig til nettopp denne typen konserter, fordi man kommer langt tettere på artistene - og det oppstår dermed en helt spesiell kjemi mellom scene og sal.

Jenshus framstår som blid, trygg og engasjert på scenen, og det er tydelig at hun trives med det hun gjør. De spontane smilene - og den lille nynningen når hun beveger seg vekk fra mikrofonen - skaper godt humør som smitter over på publikum.

Den lyse, klare og behagelige stemmen fungerer også usedvanlig godt sammen med de dype og mørke tonene fra den mektige Gretsch White Falcon-gitaren. De store akkordene nærmest henger igjen i luften etter at fingrene har gjort sitt.

Trommis Hausken fortjener også mye ros for å spille akkurat dynamisk nok til at det aldri blir for mye eller for masete, men samtidig nok til å drive musikken framover på en god og stødig måte.

Det eneste negative var at det helt store publikummet uteble. De 70 som møtte opp fikk seg likevel en varmende opplevelse denne glatte januarkvelden.

Alt i alt meget elegant gjennomført av duoen Jenshus og Hausken.

HAs lille rapport er basert på første halvdel av konserten.

PS: Albumet "Two Worlds" fikk terningkast 4 i HA i november. Hele anmeldelsen kan du lese her.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke