18. aug
Verdensmestere: Hanne Malene Amundsen, Oskar Marthesønn Kippersund, Thea Sveen og Liss Th. Solbakken framførte hvert sitt solonummer i Hamar Domkirke. Alle fire sang til gull. Foto: Marit Amundsen
 
Sjarmerte i kirka
Det unge koret Defrost sjarmerte alle i Domkirken og viste hvorfor de er blant verdens beste kor.

Publisert: 19.des.2012 00:35
Oppdatert: -

Koret ble startet av de to dirigentene Thomas Caplin og Erland Dalen med tanke på å klekke ut talenter og jobbe opp et kor fra grunnen av. Og det har de to «dinosaurene», som Chaplin omtalte seg og Dalen som, vitterlig klart. Koret gikk i sommer til topps i World Choir Games i Cincinnati. I går sang til seg til topps i Hamar Domkirke.

Fullsatt

- Takket være god markedsføring på Facebook er kirken full, sa Caplin.
Men med så mange unge talenter og deres renommé ville nok kirken ha vært full uavhengig av markedsføring i sosiale medier.
Koret het i starten EDTChoir. Oppkalt etter Erland Dalen og Thomas Caplin, men i går framstod de for første gang under navnet Defrost, og viste at de er sin gullmedalje fra Cincinnati verdig.

Sjarmør

Oskar Marthesønn Kippersund toppet konserten da han framførte Tom Waits sin melodi Waltzing Mathilda med stålkontroll på alt fra stemme til utstråling. Han introduserte seg selv med en ungdommelig selvsikkerhet og vi var spente på om det holdt. Men, med sin djupe røst bergtok han publikum helt. Å synge like mørkt og vakkert som selveste Tom Waits, er det ikke mange unge sangere som kan.
Kun en gang var han ute av tonen, men da bare lo han seg inn igjen og sjarmøren mottok trampeklapp for sin særdeles gode tolking.

Stilrent

Alt ved koret er yndig. Både stemmene og framtoningen. I korallfargede kjoler, framstår jentene så sarte og yndige der de står. Men stemmene er både modne og selvsikre. Med de 9 guttene som bakteppe klang det rent og enkelt. Da de framførte sin urversjon av sangen «Do not stand on my grave and weep» kom også originaliteten i arrangementet fram.

Personlig kor

Thomas Chaplin har lyktes godt i å utvikle en stil som kler koret. Da solistene skulle synge, satte koret seg på de to første radene. Men, det er ikke lett å stå alene på scenen i en så stor kirke og det hadde kanskje vært lettere å synge solo om man hadde hatt koret i ryggen, også rent fysisk også under solistnumrene?
Programmet besto av 15 ulike melodier i alt fra klassiske julesanger til Tom Waits.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke