25. aug
 
Sjekk den utsikten Eirik fra Ridabu har foran 90.000 østerrikere
Det­te er ut­sik­ten til Ei­rik Sild­nes (26). Gi­ta­ris­ten fra Ha­mar har fått fast plass i ban­det til den høy­ak­tu­el­le pop­du­oen Nico & Vinz.

Publisert: 02.jul.2014 13:29
Oppdatert: 11.jul.2014 10:07

Nors­ke Nico & Vinz er i ferd med å ta ver­den med storm. Den­ne uken klat­ret de helt opp på fjer­de­plass på Billboard i USA, ver­dens vik­tig­ste hit­lis­te, og for­ri­ge fre­dag spil­te de for­an 90.000 pub­li­kum­me­re i Øs­ter­ri­ke. Videoen deres av suksessen Am I wrong er sett av 2,6 millioner!

Midt i ka­o­set står Ei­rik Sild­nes fra Ri­da­bu.Nico & Vinz vant en Spellemannpris for beste musikkvideo i 2011, og er kjent for hits som «One Song» og «In Your Arm».

I dag har duoen fått sitt gjennombrudd på det internasjonale markedet.

«Am I Wrong» debuterte på amerikansk radio i april, og denne uken har den norske hiten klatret helt opp til fjerdeplass på Billboard Top 100. Den amerikanske hitlisten gir en oversikt over de hundre mest populære singlene i USA fra uke til uke, og den norske sangen har nå vært på hitlisten i til sammen ti uker.

I ap­ril de­bu­ter­te hi­ten «Am I Wrong» på de ame­ri­kans­ke ra­dio­lis­te­ne, og fra det tids­punk­tet har pi­len pekt rett opp­over.

Fikk sjokk

For Sild­nes top­pet det seg for­ri­ge fre­dag. Da had­de han fått be­skjed av pla­te­sel­ska­pet om å gjø­re en spil­le­jobb i Øs­ter­ri­ke. Da spilte de for 90.000 tilskuere.

- Det mor­som­me med den job­ben var at vi ikke hatt fått så vel­dig mye in­for­ma­sjon på for­hånd. Jeg fikk be­skjed om å møte opp i Wien, og trod­de egent­lig at vi skul­le spil­le på en mid­dels stor sce­ne, sier Sild­nes. Da han og res­ten av ban­det an­kom fes­ti­val­om­rå­det vis­te det seg at det­te ikke var hvil­ken som helst spil­le­jobb.

- Jeg kjen­ner mye mer på ner­ve­ne hvis jeg for eks­em­pel spil­ler for­an et pub­li­kum på Gre­gers, sier han.

Hamar­pro­dukt

Sild­nes har nem­lig lang farts­tid fra Ha­mar-sce­nen, og er godt kjent i det lo­ka­le mu­sikk­mil­j­øet gjen­nom band som Haugerom og Grant Wood.

- Jeg er et pro­dukt av mil­j­øet på Mu­sikk­verk­ste­det, og det var Kent Fry­den­lund som vir­ke­lig fikk meg i gang, sier han. I mot­set­ning til man­ge and­re mu­si­ke­re har ve­gen fra pub til fes­ti­val vært kort for Ei­rik Sild­nes, og kon­tras­te­ne kun­ne knapt vært stør­re.

- Det har vært en ufat­te­lig stor over­gang. Jeg er vant til å ta spil­le­job­ber som er ne­derst på rang­sti­gen, men nå har jeg fått en li­ten smak av stjer­ne­til­væ­rel­sen.

- Det er jo den sto­re drøm­men for alle som be­gyn­ner i band, sier Sild­nes.

PS: Denne videoen har 28 millioner visninger - til nå:

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke