25. aug
 
Sjekk hvem som kom på skolebesøk
Med Eldar Vågan på plass i salen ble det både rockabillie og fete riff da elevene fra Gaupen skole presenterte Vazelinas beste med forestillingen «Gi meg fri i kveld».

Publisert: 16.feb.2017 21:26
Oppdatert: 16.feb.2017 23:48

– Dette var virkelig koselig. Her har ungene pyntet seg og øvd. og ekstra hyggelig er det at alle ungene er med i forestillingen, sier Eldar Vågan kort tid etter torsdagens forestilling på Gaupen skole. Låtskriveren, som i disse dager er høyaktuell som deltaker i tv-programmet «Hver gang vi møtes», er klar på at det var lett å finne tid til skolebesøket. 

– Jeg er tross alt mye i denne i denne løypa på Hedmarken, og sånne arrangementer er bare moro. Her får jeg dessuten en varm kaffekopp så det var ikke noe å tenke lenge på, smiler han. Det er elevene fra skolens 5–7 trinn som har satt sammen forestillingen. Samtlige elever var i aksjon i løpet av forestillingen, og med dramatisering, sang og dans var det full fart på scenen gjennom hele forestillingen. 

Viderefører musikken

Vågan forteller at han storkoste seg gjennom samtlige nummer. 

– Jeg kan ikke ha noen favorittlåter ettersom jeg har laget låtene selv, men jeg må si at de hadde gjort et godt valg med tittellåten, sier Eldar, om forestillingen som hadde fått navnet «Gi meg fri i kveld». Vågan forteller at torsdagens forestilling i Gaupen slettes ikke var hans første skolebesøk, og låtskriveren er glad for at Vazelinas låter fremdeles videreføres inn i nye generasjoner.

– Det er virkelig moro. Vi i Vazelina skal spille på ulike festivaler i hele sommer, og mange av dem som har booket oss til de festivalene var ikke engang født da vi begynte å spille, sier Vågan, som nå er klar for åreise Norge på kryss og tvers sammen med resten av gjengen i Vazelina Bilopphøggers.

Tøft med besøk

Etter forestillingen flokket både barn og vokse seg rundt Vågan for å forevige kvelden i form av en selfie eller en autograf. Elevene Halvor Dompidal (12) og Lars Erik Olsen var blant dem som satte stor pris på Vågans skolevisitt. 

– Det var veldig tøft. Jeg fikk akkurat tatt en selfie med han, sier Dompidal fornøyd. Kompisene forteller at nervene virkelig begynte å melde seg på da de fikk beskjed om at Eldar Vågan skulle være til stede under premièreforestillingen. 

– Jeg var ekstremt nervøs før vi skulle begynne, men da vi var i gang satt han og smilte til oss. Da gikk det mye bedre, forteller Olsen.  

– Det så ut som at han koste seg, og det at han var i salen motiverte veldig. Jeg synes at vi klarte å lage en skikkelig forestilling, sier, sier Dompidal. 

Se bildene fra forestillingen øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke