17. aug
 
Sju nye filmer på veg
Regissør Henrik M. Dahlsbakken (27) har sju nye filmer på gang. Først på kino er «Ona Fyr» – en feelgood roadmovie.

Publisert: 05.des.2016 17:14
Oppdatert: 05.des.2016 17:28

– Jeg tror aldri jeg har sett Ingar Helge Gimle bedre, sier Henrik M. Dahlsbakken.

Far og sønn har ikke hatt kontakt etter at mor døde noen måneder tidligere. De prøver å finne tilbake til hverandre. Ingar Helge Gimle spiller faren, «Georg», en transperson, som nylig er nektet hormonbehandling grunnet høy alder. Benjamin Helstad spiller sønnen «Kasper», en mann i tjueårene som mislyktes som musiker og som nå livnærer seg som vikarlærer på barneskolen. Sammen drar de til Ona Fyr, til NM i quilting.

Sterke navn

– De finner et brev som forteller at moren var kvalifisert for NM i quilting, forteller Henrik M. Dahlsbakken, som en forklaring på reisens mål.

På sin veg treffer de forskjellige mennesker, som påvirker dem og forholdet dem i mellom på ulikt vis. Med i filmen er sterke navn som Reidar Sørensen, Anne Krigsvoll, Trine Wiggen, Bente Børsum og Iben Akerlie. Henrik har selv skrevet manus og han regisserer filmen. Broren Oskar er fotograf. Klipper filmen gjør Vidar Flataukan, som også klippet «Hodejegerne». Lansering er høsten 2017.

– Filmen er gjort visuelt så enkel som mulig, den er morsom, rørende og varm. Og den har en lykkelig slutt, det har jeg aldri laget tidligere.

– Hvorfor ikke?

– Jeg vet ikke, kanskje er jeg en litt destruktiv type …, he-he, neida, jeg håper jo ikke det, men … Nå hadde jeg i alle fall bestemt meg for en lykkelig slutt.

Lang liste

Men «Ona Fyr» er bare en av sju filmtitler på arbeidslista til Henrik M. Dahlsbakken. Filmen «Fredløse», om to landstrykere som jages av politiet på - 20-tallet, klippes i Sverige, men skal ikke lanseres før i 2018, «Vandreren», basert på historien om den notoriske hyttetyven, skal spilles inn neste høst, den svarte julekomedien «Gledelig jul», med manus skrevet av Erlend Loe, er tenkt lansert i november 2018, manus for sci-fi-filmen «Substitutt» skrives nå av Jan Trygve Røyneland («Kongens nei»), opptakene til post-Utøya-kortfilmen «En dag i juli» ble gjort sist sommer – og Henrik er fast bestemt på å lage «Cave 2».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke