24. aug
 
Sju ulike forestillinger under Prøysen-feiringen
- Jeg tror dette må være norgesrekord, sier Hogne Moe. For på Prøysenfestivalen fra 1. til 31. juli skal det spilles barneteater hver eneste dag.

Publisert: 03.mar.2017 16:19
Oppdatert: 03.mar.2017 16:28

I gårsdagens Hamar Arbeiderblad ble det opplyst at Geirr Lystrups klassiker «Brakar og Joanna» skal spilles utendørs i Kusvea under årets festival. Men det er bare én av mange teaterforestillinger for barn og familier i løpet av årets festival, som også setter flere rekorder enn antall familieteaterforestillinger. For selv om festivalen fortsatt heter Blåklokkevikua, er det klart at det er verdens lengste uke det handler om.

– Det har noe å gjøre med å brette opp ermene og tråkke til, sier festivalsjef Hogne Moe.

Ablegøyer

Uten at programmet er spikret ennå, ligger det an til å bli satt opp sju ulike teaterforestillinger for barn i løpet av årets festival. Noen kommer igjen fra i fjor, mens andre er helt nye.

Prøysens Ablegøyer er et ungt ensemble som har vært med på de to siste Prøysen-festivalene, og som dukker opp igjen i år sammen med Frøken Kråke, de viltre elevene på dyreskolen og den energiske Grev Ling.

De samme skuespillerne er med på enda en forestilling i Mikkelikski-skogen, som er blitt en sentral arena for de unge på Prøysenhuset, og som kommer til å stå sentralt i år også.

Anne Flugstad er også tilbake med to forestillinger for familien. Den ene er «Jada, jada, ja» sammen med Fred Dalbak, den andre er fortellerforestillingen «Ut på tur, aldri sur».

Teater Joker vil også dukke opp igjen i år med mer dokketeater,

Og så arbeider Låveteatret med ny forestilling til festivalen, etter at de tidligere har satt opp «Pinocchio» og «Alice i Eventyrland».

Semikolon

I fjor var det første året på lenge at det ikke ble gjort noe utendørs «Prøysen-spel» på festivalen. Da ble i stedet innendørs-forestillingen «Semikolon» satt opp, om revytradisjonen der Alf Prøysen hadde mye av sin bakgrunn. Til sommeren blir det et nytt møte med «Semikolon».

Men det betyr ikke at løpet er kjørt for godt for et utendørs Prøysen-spel, sier Hogne Moe.

– Alle synes å være enige om at vi skal få et Prøysen-spel tilbake. Så vi jobber for at vi skal få et nytt stykke i gang til festivalen i 2018.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke