22. aug
Kammerkonsertene: Her fra Ringsaker kirke.
 
Skal ha bevegelse
Ørnulf Ring er fornøyd med årets utgave av Festspillene, men forteller at de vil legge ny strategi for neste år.

Publisert: 12.aug.2012 23:05
Oppdatert: -

Elverum
- Selv om vi er strålende fornøyd med årets utgave, må styret sette seg sammen og stake ut vegen videre. Det er viktig at festivalen er i bevegelse og at vi kan fornye oss, sier daglig leder Ørnulf Ring.
Publikumstallene er omtrent som i fjor, tipper han, og er dermed som ventet, selv om det vært noen færre konserter enn i fjor.
Populærkonserten med Farmets Market i samspill med Ungdomssymfonikerne trakk en fullstappet sal og ble en stor kveld, ifølge Ring. Avslutningskonserten var derimot skuffende besøkt.
- Det var kanskje sommerens fineste dag, og av alle ting så var det håndballfinalen, sier Ring.

Terningen arena

Slik styrer de ikke over. Men i tankeboksen går de, og har nye ting på planen, uten at han kan gå ut med noe konkret ennå. Mye vil være likt neste år, slik som de store orkesterverk med Ungdomssymfonikerne. Det blir tre produksjoner slik som det pleier.
- Det er andre året vi bruker Terningen Arena som konsertsal, med fire produksjoner til sammen. I tillegg til Festspillene har Ungdomssymfonikerne også spilt to nyttårskonserter der. Det er vår viktigste arena med både åpnings- og avslutningskonserten. Den fungerer, og gir fine opplevelser. Vi jobber stadig vekk med akustikken, slik at den blir bedre for hver gang og gjør at Ungdomssymfonikerne kommer godt til sin rett. Men det tar tid å få det til perfekt, understreker Ring.

Kammermusikk

Kammerkonsertene vil fortsette.
- Vi har hatt mange fine konserter som var kjempebra besøkt. Publikumet er flinke til å stille opp, også på de arenaer som ligger langt utenfor Elverum.
Styret skal nå sette seg sammen og se på mulighet til fornyelse på tre av områdene: festivalens varighet, markedsføringen og det kunstneriske innholdet.
Ring understreker at de er strålende fornøyd med Vertavo som kunstnerisk leder, og håper at de fortsetter.
For Ring selv ble det vanskelig å peke ut en favorittkonsert, siden det var så mye bra. Akkurat nå sitter avslutningen med Tsjajkovskij ferskest i minne.
- Det var storartet, sier Ring.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke