18. aug
AUDITION: Kristin Skjønsberg var på audition onsdag. Hun ble intervjuet av Stuart Redman Lusher og Lisa Harvey. Bak sitter prosjektleder Erland Dalen.
 
Skal rocke Norge
Rock Choir-bevegelsen har fått briter til å synge ut. Nå skal Rock Choir etableres i Norge.

Publisert: 28.jul.2011 07:21
Oppdatert: -

Rock Choir-bevegelsen har fått briter til å synge ut. Nå skal Rock Choir etableres i Norge.
Startskuddet gikk på Toneheim tirsdag. En delegasjon fra England var til stede for å informere deltakere på Norges Korforbunds sommerkorskole om lavterskelkoret. Onsdag var det audition for norske, potensielle korledere.

Rock Choir ble etablert i 2005, av Caroline Redman Lusher. Siden da er det bygget opp kor 152 steder i England og Skottland, og nå er nærmere 10.000 glade sangere med i prosjektet.
Engelske medier har trykket bevegelsen til sitt bryst, og blant annet laget TV-serien The Choir That Rocks.
I mai var alle korene samlet på Wembley arena. 8.000 sangere med «Rock Choir» og en gul stjerne på brystet trøkket til, og sang låter som Let me entertain you! og Don't let the sun go down on me med kraft og styrke som er få kordirigenter forunt.
Erland Dalen og Thomas Caplin var til stede under storsamlingen i Wembley, og fikk med egne ører høre hvor stort det lille prosjektet Caroline Redman Lusher startet opp i Farnham utenfor London har vokst seg.
- Vi håper å få i gang dette i Hamar-området. Aller først er vi nødt til å ha på plass instruktører, forteller Erland Dalen, prosjektkoordinator i Norges Korforbund.
Onsdag holdt den engelske Rock Choir-administrasjonen audition på Toneheim. Tolv sangfugler møtte opp. De måtte framføre en sang for to representanter fra den engelske administrasjonen, spille litt piano, og svare på en lang rekke spørsmål.
- De ser etter typer som greier å oppildne folk. Instruktørene vil få opplæring både i Norge og i England, forteller Dalen, og påpeker at Rock Choir slett ikke er noen erstatning for etablerte kor.
- I England så de behovet for et forum for dem som ikke oppsøker de vanlige korene. Målet er å få flere til å synge. Kanskje søker noen mot andre kor når de har vært med på dette en stund.
I Rock Choir eksisterer ikke tunge partiturer og langtekkelige verker. Her er det 80-tallspop, og enkle, to- og trestemte arrangementer.
- En Rock Choir-øvelse handler om energi fra musikken. Folk skal bli interessert i å synge, gjennom å synge de sangene de kjenner. Det dreier seg om gleden ved musikk, sa Stuart Redman Lusher under introduksjonen for korfolket på Toneheim.
Det minner om Alle kan synge-korene, som har samlet sangglade folk flere steder i Norge til ukentlig korøvelser over en periode, og avsluttet med konsert. En Rock Choir-sesong går over ti uker, så skal materialet framføres.
Engelskmennene har mål om å få i gang suksessprosjektet i Norge allerede i januar.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke