18. aug
Skjult latino: Har Knut Erik Østgård en latino i bringen? I morgen kveld får du svaret, når han opptrer med «Volare» i Stjernekampen på NRK. Her i forrige runde, som countryartist.
 
Skal vri litt på rumpa
Da Knut Erik Østgård øvde seg på å vrikke på rumpa hjemme, holdt familien på le seg i hjel. Men lørdag gjør han det foran hele nasjonen. I ei skjorte han aldri ville ha drømt om å bruke.

Publisert: 11.sep.2015 07:46
Oppdatert: 11.sep.2015 09:31

– Det er da ikke verst, å debutere som latinodanser i en alder av 51?

Knut Erik Østgård, deltaker i Nrks Stjernekamp for tredje lørdag på rad, er inderlig klar over at det ikke ligger mye latino i genene på Stangebygda. Likevel gir han full pinne i stjernekampen lørdag kveld. For det var jo det han lovte seg, da han takket ja til å delta.

aldriskjorte

– Jeg sa jo at jeg skulle ta utfordringen, og gå inn i rolla, og prøve å framstå som en jeg ikke er.

Så dermed har han gått med på å bruke ei skjorte langt utenfor hans repertoar.

– Ei jeg aldri i livet ville gått med, og aldri kommer til å bruke noe som ligner på igjen? Men de er så flinke på kostymeavdelinga i NRK, at de får deg liksom til å tru at dette er tøft, gliser han.

– Og jeg trøster meg med at da jeg øvde på låten med Celio, sa han at han hører at jeg har rytme, når jeg synger. Og så får jeg gå ut fra at de har en plan A, og en B og en C.

– Men egentlig er jeg kjempenervøs. Det blir virkelig steget ut i det ukjente, dette her. Rock og country var ikke så ille. Men latino er langt unna det jeg har gjort til nå. Og hvis jeg overlever til hiphop neste helg, blir det enda verre. Deretter er det opera. Jeg har ikke drevet med det heller, men der danser en i hvert fall ikke, sier Return-vokalisten, som i kveld smekter til med gamle, gode «Volare», italiensk hit fra 1958, som han skal synge på spansk, med et par italienske setninger inniblant.

– Men spør itte meg å henne dom er, jeg kan verken spansk eller italiensk. Jeg tar det som det kommer, og prøver å huske hvilke lyder som er stumme, og håper det blir underholdende.

Wiig returnerer

Ekstra spenning lørdag knytter det seg til Øystein Wiig, som gikk ut i forrige runde, men som nå returnerer til kampen, på grunn av surr i stemmetellinga. Knut Erik er glad.

– For da han gikk ut, ble jeg den eldste i gjengen. Men det er klart, det blir samtidig mer nervepirrende, for at Øystein er tilbake betyr jo at i en av rundene må to av oss gå ut.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke