20. aug
 
Skaper kontraster
Truls Mørk og Wolfgang Plagge, Jo Nesbø og Maria Haukaas Mittet, Stabsmusikken og Belgian Brass. Pluss Sting. Og en levende legende på basstrombone.

0
Publisert: 16.jun.2016 09:19
Oppdatert: 16.jun.2016 09:22

Onsdag kunne Ole Edvard Antonsen presentere sitt første program som kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum. Etter 15 år med Vertavo-musikerne som kunstneriske ledere, er det nå Ole Edvards tur til å prege programmet.

– Jeg har prøvd å trekke det i en litt annen retning, sier han.

– Festspillene skal beholde det klassiske preget. Men samtidig vil vi lage en litt annen type program med flere kontraster.

Mye i Hamar

Av de drøyt 30 musikk-programpostene fra 5. til 14. august, er åtte lagt til Hamar og Hedmarken. Blant dem er konserten med Sting på Stortorget i Hamar 6. august, for her er Festspillene en av seks samarbeidspartnere.

Blant de helt spesielle konsertene er ellers «Soloppgangskonsert på stupetårnet» klokka fem om morgenen søndag 14. august. Morgenfugl-solist er Ole Edvard selv, med band.

– Vi tenkte på hva vi kunne bruke av arenaer som er annerledes, sier han.

Blant andre konserter på Hedmarken er «Om Mjøsa var ta øl og akevitt» på Atlungstad brenneri (5.8.), messingensemblet Belgian Brass i Vang kirke med konserten «Pushing the Limits» (8.8.), det litauiske strykerensemblet New Ideas Chamber Orchestra på Hamar Sagbladfabrikk (9.8.), og konserten «Mors et vita» i Hamardomen (10.8) med mange av årets sentrale utøvere, blant dem Wolfgang Plagge, den sveitsiske saxofonisten Daniel Schnyder, basstrombonisten David Taylor og sopranen Berit Solset. Pluss Ole Edvard selv. Konserter er det også i Kunstbanken og Stange kirke.

Disco

Ole Edvard Antonsen er selv solist på Ungdomssymfonikernes åpningskonsert med Haydns «Trompetkonsert». På avslutningen er cellisten Truls Mørk solist.

Ungdomssymfonikerne står også bak «Disco Inferno» på Terningen Arena (11.8), med Maria Haukaas Mittet og Eirik Søfteland.

På Rådhusplassen stiller Odd Nordstoga og Paperboys (12.8.) og Sivert Høyem og Lars Winnerbäck (13.8). Mens Jo Nesbø kommer til Festspillkroa 10.8.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke