25. aug
Utvandrerkirken: En av Utvandrermuseets attraksjoner.
 
Skifter navn igjen
Migrasjonsmuseet heter igjen Norsk Utvandrermuseum. Lørdag starter sommersesongen, ikke bare med nytt navn men nytt kafétilbud.

Publisert: 15.jun.2018 18:02
Oppdatert: 15.jun.2018 18:10

Når det flagges for sesongstart lørdag, er det med nytt, gammelt navn for Norsk Utvandrermuseum på Åkershagan i Ottestad.

Migrasjonsmuseet i Ottestad endrer navn tilbake til Norsk Utvandrermuseum, ifølge en pressemelding fra museet.

– Vi mener at dette navnet best gjenspeiler museets primærvirksomhet, som er å formidle den enorme folkevandringen fra Norge, de samfunn som norske utvandrere skapte for seg og sine i andre land, og hva denne prosessen har å si for dagens og morgendagens Norge, sier avdelingsdirektør Knut Djupedal.

UTVANDRERHISTORIE

Norsk Utvandrermuseum er en del av Anno – Museene i Hedmark, og vil inngå et tettere samarbeid med Flerkulturelt kunnskaps- og kompetansesenter ved Anno Glomdalsmuseet for å se på innvandringen til Norge i dag, i lys av vår egen utvandrerhistorie.

– Anno Norsk utvandrermuseums kunnskap om vår egen utvandrerhistorie danner et godt grunnlag for å sette lys på dagens folkevandring. Museet har gjennom over 60 år samlet fotografier, brever, gjenstander og historier om utvandrede nordmenn, en historie som aldri tar slutt, uttaler Djupedal i pressemeldingen.

SOMMERSESONGEN STARTER

Lørdag 16. juni starter sommersesongen ved museet.

– Nytt i år er at vi åpner dørene på Bjørgo-huset, som er det siste gjenoppførte huset vi har på museet. Her vil det være åpen kafé torsdag til søndag, med litt kortere åpningstid enn museet. Det vil være salg av kaffe, kake og is, og vi har laget en liten tegnekrok for barna, forteller formidler Inger-Maren Slagsvold.

Utstilling

- I sommersesongen vil utstillingene inne i museet være åpne også i helgene, og du kan være med på en guidet tur innom husene på friluftsmuseet; oppleve roen i Oak Ridge kirken, sitte på skolebenken i Leet-Christopher skolen og oppleve hva som ventet de norske nybyggerne i Amerika.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke