18. aug
teatersalen: Nå er det meste klart til å begynne installeringen av skyveamfiet til om lag 200 publikummere. Foto: Trond Lillebo
 
Skjer mest i helgene
Helgene blir de viktigste i det nye Prøysenhuset. Det kommer til å bli mindre program resten av ukedagene, mener Asle Berteig og Hogne Moe.

0
Publisert: 06.apr.2014 16:56
Oppdatert: 06.apr.2014 16:56

- Vi tenker fleksibilitet og aktivitet, sier de to. Og de ser for seg at det blir lagt opp til helgeprogram med både faste elementer, og med stadig varierende innslag.

Allerede det første året vil Prøysenhuset står fram som en arena for debatter, med utgangspunkt i Prøysens forfatterskap, sier de. Berteig og Moe ønsker at det skal bli både en serie med debatter og konserter som del av den temporære utstillingen.

Det blir også innredet flere aktivitetsrom som en del av utstillingsarealet. Blant dem er et leserom for unger, et lite bibliotekrom som Ringsaker folkebibliotek skal drifte, et tekstverksted, og snekker Andersens snekkerverksteed, blant annet med pulter fra gamle Furu skole, i tilfelle noen får lyst til å spikke seg ei spekefjøl og ta med hematt åt a mor.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke