21. aug
På tur med to planker: Fra venstre Ann-Elin Lium, Margrete Nordmoen og Frode Berntzen.
 
Skråblikk og hyllest
Frode Berntzen, Margrete Nordmoen og Ann-Elin Lium skal på turné med en ny konsertforestilling. Denne gangen med planker på beina og snøkrystaller i blikket.

Publisert: 18.jan.2019 15:35
Oppdatert: 18.jan.2019 15:40

23. januar starter forestillingen på biblioteket på Skarnes. Deretter fortsetter det med besøk i Ringsaker, Stange, Åmot og Trysil, og alle stedene er det på bibliotekene det skjer.

«En konsertforestilling om snø og vinterliv», kaller de det selv. Og det skal være både en hyllest til snøen og vinteren – og et skråblikk på den.

«Skienes historie er lang og full av fortellinger om hvordan to planker ble et viktig verktøy for å leve i det kalde og snørike nord», sier Frode Berntzen, Margrete Nordmoen og Ann-Elin Lium.

Men tenker en etter, er det kanskje ikke så mange forestillinger som tematiserer nettopp snø og vinter, mener de.

– Kanskje er det heller ikke alle som liker vinteren like godt, sier de.

Men vakker kan den være. Og snøkrystallene kan også si noe om menneskene. For ingen er like.

tekster

Forestillingen består av ord, sang og toner om snø, vinter og ski. Med tekster fra flere lokale forfattere som Ove Røsbak, Helen Rønningsbakken, Einar Skjæraasen og Halldis Moren Vesaas. Det blir tradisjonsmusikk så vel som nyskrevet materiale av utøverne.

«At det finnes en årstid så fullkomme alene om å være forferdelig», skrev Knut Hamsun.

«Ingenting / i verden / er stillere / enn nattens / nysnø», heter det i et dikt av Helen Rønningsbakken.

Utøverne

Frode Berntzen er gitarist som er utdannet ved Norges musikkhøgskole. Han spiller sin egen musikk i bandet Briskebyen Lyttemannslag og er med i flere band, har hatt flere oppdrag for Teater Innlandet og er etablert med eget studio.

Margrete Nordmoen er frilans sanger/musiker og rektor i Løten kulturskole, oppvokst i Trysil og bor i Stange. Hun er en av våre fremste folkesangere, og har det siste året markert seg ved å gi ut soloplata «Skal du langt» og å vinne vokalklassa på Landskappleiken 2018.

Ann-Elin Lium er historieforteller og pedagog. Hun er fra Stange og er frilans historieforteller. Hun har lærerutdanning fra Hamar Lærerhøgskole og fortellerutdanning både fra England og Norge. I snart 20 år har hun laget fortellerforestillinger.

Indra Lorentzen har vært regikonsulent på forestillingen. Hun er kjent blant annet for fra sine roller som prima ballerina i Nasjonalballetten og sine mange oppdrag som koreograf og regissør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke