23. aug
MORO: Eldar Vågan og Bjørn Kleiven, her som Bendikk, tar den helt ut på scenen.FOTO: PAULA BJERTNES
 
Skråblikk på seg selv
Det ble publikumssuksess på premièren fredag kveld, med Feit'n og Fia, eller rettere sagt Eldar Vågan og Bjørn Kleiven, på Tjuvholmen Kro.

Publisert: 29.jun.2011 09:21
Oppdatert: -

Med teltet nesten fullt var det duket for en kveld uten den mest overraskende humoren, men med lattersalver tett i tett.
Eldar Vågan er nå bare seg selv, som den ypperlige showmannen med glimt i øyet, som flørter og underholder. Han kommer med historier fra rett rundt hjørnet, og sånn er også er komposisjonene hans. Musikalsk lett fordøyelige, og alltid fortellende. Det er lett å se hans beretninger for sitt indre øye, og humoren er velkjent.
Det er ikke rart at han slår seg i hop med Bjørn Kleiven, og Gufrid som første figur ut, slo særlig an hos damene. Kanskje noen som kjente seg igjen?
Slik går det slag i slag, og Bygde-Norge blir tatt på kornet, med runde hjørner.
Men Kleiven kan så mye mer. Den ene figuren etter den andre dukker opp. Syversen har utmerket rytmesans, og kan fortelle om sin strevsomme inngang i livet. Bendikk deler gjerne alle hemmeligheter om opprinnelsen til hans bunad, og viser til og med et riktig karsstykke på scenen. Briggs klarer til og med å få hele teltet til å synge hans versjon av Hode, skulder, kne og tå. Han gir seg ikke før alle har dummet seg ut.
Til og med Vågan lar seg overraske av og til, og ler seg nesten skakk selv, før han avløser altmuligmannen og hiver seg på gitaren og sangene. Som alltid har disse en høy allsangfaktor, og han blir godt hjulpet av husbandet, bestående av Even Finsrud, Ole Marius Melhuus og Tor Welo.
De fikk teltet i sin hule hånd, med et publikum som visste akkurat hva de kom for. Enkel og rett fram humor, og tidløs musikk. Hele tolv ganger skal duoen underholde både seg selv og et svært mottakelig publikum.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke