26. aug
Dans: Thea Christine Røst (f.v.), Nora Ellevold Aas, Bodil Vestli, Vilde Trondsen Kvalheim, Ingri Langtjernet og Zara Rebecka Jensen Sandlie fra danselinjas tredje trinn gleder seg til forestilling.
 
Skrekkelige trinn
Publikum kan forberede seg på skrekk og ubehag når elevene fra danselinja på Stange videregående går på scenen i Hamar Teater lørdag.

Publisert: 17.mar.2017 21:19
Oppdatert: 17.mar.2017 21:50

– Dette kommer til å bli veldig bra, og jeg er veldig stolt av det vi har fått til sammen, sier danseelev Ingri Langtjernet.

Utfordrer publikum

Elevene fra danselinja på Stange inviterer nå publikum til Hamar Teater for en smått ubehagelig opplevelse med forestillingen «Scene 13».

– Vi har tatt utgangspunkt i skrekk som årets tema, og vi har jobbet med hva ulike personer knytter til skrekk. Vi skal ikke skremme publikum, men vi satser på å vekke noen følelser blant dem som tar turen, sier Zara Rebecka Jensen Sandlie.

– Hvis vi får til akkurat det har vi lyktes, smiler Langtjernet.

Elevene forteller at de i år ville gjøre noe helt annet enn en fargesprakende, lys og positiv danseforestilling.

– Fjorårets forestilling var veldig positiv og fargerik, og vi bestemte oss for å gjøre noe helt annerledes. Det har vært veldig spennende å jobbe med denne tematikken, sier Sandlie.

– Men det blir ikke bare dystert og ubehagelig, altså. Vi har også satt sammen noen lette og virkelig morsomme koreografier, utdyper Thea Christine Røst Thorsrud.

Elevene i sentrum

Det er nemlig elevene selv som står bak besteparten av produksjonen, og som vanlig stilles det et ekstra stort ansvar til elevene på tredje trinn.

– I år er det ekstra spennende for oss tredjeklassinger. Dette har vi jobbet med siden skolestart i august, og vi føler et stort eierskap til prosjektet, sier Zara Rebecka Jensen Sandlie. Elevene forteller at de inviterer til «Scene 13» både på formiddagen og på kveldstid lørdag. Nå håper de unge danserne at alle som er interessert tar turen til Hamar Teater.

– Jeg har en følelse av at mange er nysgjerrige på hva vi faktisk holder på med, og jeg håper virkelig at mange kommer, sier Thorsrud, som får støtte av medelevene på tredje trinn.

– Publikum kan forvente at det blir en danseforestilling med mange ulike inntrykk og følelser, sier Langtjernet. Nå gleder danserne til å avslutte prøvene og komme i gang med ordentlige forestillinger.

– Når man har jobbet så hardt med noe i så lang tid blir man ekstra gira når man endelig skal levere foran publikum, sier Sandlie.

– Vi gleder oss, istemmer danseelevene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke