22. aug
Nye bøker: Erland Bekkelund driver Absolutt forlag med base i Brumunddal, her med forlagets to nyeste utgivelser.
 
Skriver om oppvekst i Brumunddal
Ei ny bok er på gang om oppvekst i Brumunddal og på Hedmarken på 70- og 80-tallet. Den skal skrives og utgis av Erland Bekkelund på Absolutt forlag.

Publisert: 19.nov.2018 13:01
Oppdatert: 19.nov.2018 14:37

Absolutt Forlag har tidligere i høst gitt ut Ulf Michaelsens lokalhistoriske bok «Folkeparken Ådalsbruk» – om Fløta i Løten. Nå har han en ny lokalhistorisk utgivelse under planlegging. Denne gangen er tanken hans å skrive om oppveksten i Brumunddal på 70- og 80-tallet. Det er en periode som blant annet er en opptakt til Brumunddalsslaget.

«Cigaro-mafiaen» er arbeidstittelen på boka, forteller han, oppkalt etter kiosken midt i Brumunddal, som fortsatt ligger på samme sted.

– Jeg har tenkt å få skrevet i vinter og håper å få gitt den ut i løpet av neste år, sier han.

Sanker historier

– Nå sanker jeg så historier så mye jeg bare kan, sier han. – Og det er åpent for alle å bidra. Spesielt vil det handle om 70-tallet i Brumunddal, men delvis også om 80-tallet.

– En del av prosjektet er å satse på bilder, blant annet fra festene på Hotel Hedmarken og Aslasletta, sier han.

Så er spørsmålet om det ikke snart er nok bøker om oppvekst i Brumunddal. Men Erland Bekkelund mener det er stadig rom for mer.

– Jeg vil skrive om hva vi drev med, men det vil ikke bli helt lokalt likevel, sier han. – For det vil også ha rom for de andre Mjøsbyene. Og det vil ikke minst handle om musikken. For den var jo en viktig del av oss.

Prudence

Men før arbeidet med Brumunddal-historien starter for alvor, er det ei bok om rockebandet Prudence som ligger fremst i løypa, forteller han. Det vil bli ei reisedagbok, der forfatterne drar landet rundt og kartlegger alle konsertene de gjorde. Blant annet var Prudence på Hotel Hedemarken midt på 70-tallet.

Skiskyting

Men aller først er det en helt annerledes bok som utgis på Absolutt forlag. Det er en opprinnelig fransk bok om skiskytteren Martin Fourcade, som nå utgis på norsk med tittelen «Jakten på vintergullet».

– Dette er en bok som er helt forskjellig fra de andre vi jobber med, men jeg håper den skal bidra til å løfte forlaget ytterligere, seier Bekkelund.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke