22. aug
VERDEN: En kobling mellom Plácido Domingo og Kirsten Flagstad ville ha markedsført Norge som kulturnasjon til hele verden, sier Stein-Roger Bull i NordicStories, som planla å kringkaste konserten med Plácido Domingo i operaen til hele verden.
 
Skulle bli verdens-tv
NordicStories planla å lage kino/tv for hele verden, når Plácido Domingo fikk sin norske pris.

Publisert: 26.jun.2012 06:20
Oppdatert: -

Hamar Turid Andreassen Lie
Daglig leder og primus motor Stein-Roger Bull beklager at det glapp.
- Jeg tror ikke Norge skjønner hvor stor Kirsten Flagstad er i verden.
Det nytter ikke å gråte over spilt mjølk. Men det er flere enn Flagstadfestivalen som beklager at Kulturdepartementet sa nei til å gi en Kirsten Flagstad minnepris til supertenoren Plácido Domingo neste sommer. Stein-Roger Bull i produksjonsselskapet NordicStories hadde allerede lagt inn nettopp Plácidokonserten, som en av sine tre store satsinger i sitt Kultur til kinoprosjekt.

Forspilt mulighet

Den første oppsetningen av La Bohème på Den Norske Opera i februar ble direkte overført til norsk kinopublikum. 7.900 opplevde operaen live, og den ble siden sendt i Nrk. For den planlagte konserten med Plácido Domingo i juni neste år hadde NordicStories planer om verdensvid kringkasting etter samme konsept; kino og fjernsyn.
- Kirsten Flagstad og Plácido Domingo ville vært en utmerket anledning til å markedsføre Norge som kulturnasjon. Det er synd at Norge ikke utnytter en slik mulighet, sier norsk films nestor, Stein-Roger Bull.

unik anledning

Konserten ville ha vært en unik anledning, både til å få Plácido Domingo til å komme til Norge, og for Norge å komme ut i verden, sier Bull, som noterer seg med beklagelse, at kulturdepartementet ville ikke gi penger til en allerede etablert artist. For dette dreier seg om mer enn å gi tre millioner kroner til en allerede rik mann. Investeringen ville gitt gevinst tilbake.
- I utgangspunktet må senderettighetene til konserter av dette kaliber frikjøpes, for å kunne tilbys over hele verden. Den saken er blant det disse prispengene ville ha ordnet.
- Sånn at NordicStories kunne tjene penger på departementets investering?
- Vi tjener penger på det vi gjør. Men vi er for få i denne sektoren til å kunne drive med kultur på kommersiell basis uten å ha med det offentlige. Denne gangen ville det ha gitt stor gevinst for Norge, som kulturnasjon, sier Stein Roger Bull.
- Jeg tror ikke Norge forstår hvor stor Kirsten Flagstad er internasjonalt, og for en posisjon hun hadde. Dessverre er det en gjentakende historie om hvordan vi behandler våre egne når de gjør det godt i utlandet.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke