19. aug
Solbjørg Tveiten: Ny Kønnband-satsing.
 
Slår seg sammen
I år velger Kønnband og Stangedagene å slå seg sammen til en felles festivalhelg i Stange og tidspunktet blir siste helga i august, fra torsdag 17. – lørdag 19. august 2017.

Publisert: 14.feb.2017 06:27
Oppdatert: 14.feb.2017 06:55

Stange kommune har gått inn i et tettere samarbeid med sentrumsforeningen i Stange. I tillegg har også konseptet rundt Kønnband blitt videreutviklet i løpet av det siste året, forteller kultursjef Solbjørg Tveiten.

– Ambisjonen for Kønnband er å involvere bredere og ha et tettere samarbeid med lokale aktører, som blant annet sentrumsforeningen. Ved å jobbe tettere sammen om å utvikle produkter og opplevelser, ønsker Kønnband å skape en arena som bidrar til å øke aktivitetsnivået og styrke samholdet i kommunen.

Viser fram stange

– Det nye konseptet innebærer at Kønnband skal representere Stange kommunes kulturliv og bidra inn på mange kulturarrangementer i kommunen gjennom hele året. Vi liker å se på det som Stange kommunes ambulerende kulturprogram, sier Solbjørg Tveiten.

– Med nysatsingen til Kønnband ønsker kommunen å videreutvikle festivalen og etablere et begrep som beskriver opplevelser og produkter i Stange kommune. Lokalprofilen er sterk og tanken er å utvikle Kønnband som en arena for å vise fram flere sider av Stange, både kultur og næring.

– Formålet er at selve festivalen forblir Kønnbands spydspiss, men Kønnband skal kunne oppleves på ulike arenaer gjennom hele året, understreker Tveiten.

spydspiss

Næringskoordinator i sentrumsforeningen og ildsjel i kommunen, Even Engen, poengterer at Stangedagene i mange år har bidratt til en folkefest og dette ønsker både sentrumsforeningen og Kønnband å bygge videre på.

– Vi ser at ved å slå sammen disse to arrangementene kan vi involvere enda bredere, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke