23. aug
 
Slaskekaviar
De fleste tenker nok på pultost som pålegg på brødskiva, men i Helge Hagens bok finnes flere tips om alternative retter for pultost.

Publisert: 28.nov.2016 17:37
Oppdatert: 28.nov.2016 17:37

Hagen skriver: «I et smaksfattig og kornbasert kosthold i pultostens kjerneområde i Innlandet, var pultost en kjærkommen smaksforsterker. Det kan kanskje gjeninnføres med litt innsats.»

Han viser blant annet til Bente Ekeberg Bodin ved Tingnes Spiseri på Nes som har «Pultostpai» på menyen.

Her finnes også tips om pultost sammen med rakfisk, oppskrift på hvordan man kan lage chips av pultost, pultostsuppe, og middag med pultost; med kokte poteter, smør, rømme og pepper. Og ikke minst «Professorens slaskekaviar», Ragnar Pedersens gubberøre; like deler pultost og smør, tilsatt hakket løk, litt ansjos og litt akevitt. Røres sammen. Spises i lefse eller på flatbrød.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke