23. aug
 
Slik blir den nye Prøysenstjerna
Bildekunstneren Linda Bakke skal designe Prøysenstjerna på Rudshøgda. Nå foreligger de første illustrasjonene av hvordan stjerna skal bli.

Publisert: 12.des.2013 18:25
Oppdatert: -

Selve stjerna blir på 3 ganger 3,5 meter, og skal produseres hos Molstad Modell og Form i Moelv. Materialet blir ifølge Linda Bakke enten epoxy eller polyester. Den skal monteres på en 27 meter høy søyle fra Moelven Limtre. Og med innvendig belysning skal den bli godt synlig fra E6 forbi Prøysenhuset, ifølge initiativtaker HC Medlien.

Det er også han som har satt i gang arbeidet med å samle inn en «folkegave» for Prøysenstjerna, med seg selv som økonomisk garantist.

Etter planen skal stjerna overgis til Ringsaker kommune for eie og drift på Alf Prøysens bursdag 23. juli neste år.

Gjenstående beløp etter at stjerna er finansiert, skal avsettes til det som kalles «PrøysenstjerneskuddPrisen», som skal være en årlig påskjønnelse til en ung «stjerne» inspirert av Ringsaker-dikteren, ifølge HC Medlien.

- – Dette går fort. Men det er bra med litt fart i sakene, sier Linda Bakke, som gleder seg til oppgaven.

Linda Bakke uttrykker seg gjennom både malerier, tegninger, fotografier og skulpturer. Hun har i det siste blitt mest kjent for skulpturene sine, som «Bygdedyret» og folkevognskulpturen «Politi og røver».
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke