26. aug
 
Slik blir en Oddmund-tegning til
Alle HA-lesere kjenner Oddmund Mikkelsens strek. Men hvordan blir en Oddmund-tegning til?

Publisert: 13.okt.2016 10:02
Oppdatert: 13.okt.2016 10:09

Oddmund Mikkelsen fyller 67 år i disse dager, og kan se tilbake på 40 år som avistegner, de senere årene i Hamar Arbeiderblad. I den forbindelse har vi tatt en titt på Oddmunds skrivebord, for å følge streken som så mange har et forhold til.

I dag åpner Hamar Kunstforening i Kirkebakken også utstillingen «Oddmunds streker». Utstillingen viser originaler av 100 avistegninger. I tillegg blir det lansering av boka «Oddmunds streker», som rommer et utvalg av arbeidene hans. Og det har vært nok å velge i; Oddmund nærmer seg 4.000 avistegninger på trykk. I tillegg har han billedliggjort mellom 2.000 og 3.000 portretter og situasjoner for privatpersoner og foreninger, i tillegg til å ha illustrert 14 bøker og utgitt to bøker selv. Den tredje blir altså lansert under åpningen i Kunstforeningen torsdag kveld.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke