17. aug
Rigger til kveldens fire konserter: Lydtekniker og musikkverkstedansvarlig Kent Frydenlund (t.h) og produksjonsmedarbeiderne Kristofer Gimse og Anne Mari Tangen har tilrettelagt Kirsten Flagstads sal til konsert med Uhørt-finalistene og Turboneger. Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Slik blir festkvelden
– De siste to dagene har antallet billetthenvendelser økt kraftig, sier Kent Frydenlund i Hamar kulturhus.

Publisert: 20.nov.2015 07:02
Oppdatert: 20.nov.2015 07:09

– Vi fikk en telefon fra Stavanger i dag, fra en fyr som var litt bekymret for om det var igjen gratisbilletter. Vi gjorde et unntak for ham, og holder av tre billetter, ettersom han er en hardcore fan av Turboneger, og reiser langt for å få med seg konserten her i kulturhuset og på Sentrum Scene på lørdag, sier Rune Kristian Haugen i Hamar kulturhus.

Plass til 872 i kveld

Forrige uke ble det kjent at Hamar kulturhus og Hamar Arbeiderblads Uhørt-konsert blir gratis. Det har økt pågangen betraktelig. På gulvet blir det 18-års aldersgrense, mens den yngre garde blir plassert oppe på galleriet.

– Jeg tror nok det var et godt grep, og vi har delt ut om lag halvparten av billettene allerede. Jeg tror det blir en veldig bra kveld, og håper å fylle to tredeler av salen, sier Haugen.

– Mange som liker Turboneger, trodde kanskje de kom for å spille en minikonsert på et ungdomsarrangement, sier lydtekniker og musikkverkstedsjef Kent Frydenlund.

– Nå som folk har forstått at det blir en ordentlig fullengder, har interessen tatt seg opp. De to siste dagene har antallet billetthenvendelser økt kraftig.

Finalistene varmer opp

Konsertkvelden starter allerede klokka 19 med tre Uhørt-finalistene, som spiller hver sin 20-minutters konsert, før vinneren av årets Uhørt-mønstring blir presentert.

- Det blir en kjempefin oppvarming. Egentlig er det tre ganske forskjellige band. Du har Adsecula, som er et ganske progressivt metallband. Og så har du Helseskade, som er et mer hybrid av progressiv metall og rock og punk. Og så har du Not Dark Yet, som er visepop, en helt annen sjanger, rett og slett. Det er morsomt at de kom gjennom, sier Frydenlund.

– Jeg hadde sett for meg at det ble tre av metallbandene som skulle spille i finalen, ettersom det var en overdose metallband blant deltakerne. Ettersom Turboneger er headliner, var nok metallbandene ivrige på å få den jobben, så det er veldig morsomt at Not Dark Yet har sneket seg inn der, sier Frydenlund.

Festkvelden avsluttet med Turboneger, som går på scenen klokka 21, og holder på til 22.30.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke