19. aug
Til Hamar: Oppkjøringen er klar til Stings konsert på Stortorget lørdag 6. august.
 
Slik blir Sting-kvelden
Klokka 21 lørdag 6. august, skal Sting gå på scenen på Stortorget i Hamar. Da vil mange ha vært på plass allerede i tre timer.

0
Publisert: 28.jul.2016 13:31
Oppdatert: 28.jul.2016 13:37

Riggingen på Stortorget vil starte fredag i neste uke, forteller Hamars kultursjef Morten Midtlien. Da skal torget bli omgitt av doble gjerder. Lydprøvene starter lørdag formiddag, og selve arrangementet har varighet fra kl 18 til 24.

– Fram til klokka 16.30 på lørdagen, vil folk ha tilgang til torget, forteller Midtlien.

– Men da må alle ut igjen. For i halvannen time, fram til klokka 18, skal torget være tomt, med unntak av dem som arbeider der.

Også på spisestedene som ligger inntil torget, må gjestene ut igjen når torget stenges. De som har reservert for kvelden på spisestedene, kommer inn fra klokka 18.

inngang

Det er i Kirkebakken, like nedenfor Grønnegata, at inngangspartiet blir rigget opp. Der skal alle sluses inn, som Midtlien sier.

Sperregjerdet i Kirkebakken settes opp like nedenfor Stortorget gjestgiveri, slik at både Brødrene Jacobsens vinbar og Docile blir liggende innenfor festivalområdet, forteller Midtlien.

Grønnegata vil være stengt for trafikk denne kvelden.

Han regner med at det vil ta om lag en time og 20 minutter å få sluppet inn de 8000 med billett til torget. Men det er viktig at folk kommer i god tid, sier han.

– Om det skulle bli regnvær, er det kanskje noen som tenker at det greier seg å komme en halvtime før konsertstart. Men er det mange som tenker slik, vil vi rett og slett ikke rekke å få inn alle.

SIKKERHETSKONTROLL

Etter terrorhandlingene i Europa den siste tida, vil det bli spesiell oppmerksomhet rundt sikkerheten også i Hamar.

– Vi vil ha en god og grundig sikkerhetskontroll ved inngangen, sier Morten Midtlien.

– Vi planlegger forsterket beredskap og vakthold, men jeg vil ikke si noe om hva det vil innebære, sier stasjonssjef Bjørn Lier i Hamar politi.

– Men vi kommer til å være til stede både med uniformert politi og i sivil både innenfor og utenfor festivalområdet.

– For vi har også en rolle med ikke å spre unødig frykt blant folk. Selv om vi har styrket beredskap, må vi heller ikke bidra til at arrangementer som dette ikke kan skje.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke