24. aug
 
Slik var kritikken
Kritikerne var godt fornøyd etter premieren i 2015.

Publisert: 18.mai.2017 06:30
Oppdatert: 18.mai.2017 07:04

«Et sterkt scenemøte. (...) Otto Homlungs manus, det intime rommet og den enkle scenografien gjorde at vi kom svært nært innpå Bjørnson, både rent fysisk og som menneske. Vi fikk et nytt og mer nyansert bilde av dikterhøvdingen, og publikum både lo og ble rørt til tårer» (Glåmdalen, Kari Gjerstadberget)

«Selvsikker og jævlig (...) Publikum fikk møte to store kunstnere, en avdød dikterhøvding og en sprell levende skuespiller. «Dette er mitt første møte med Styve, men ikke det siste... (Lillehammer Byavis, Tore Feiring:

«Tom Styve vokser og vokser som skuespiller... og eier scene og sal (...) «Dikterhøvdingen er engasjerende, morsom, henvendende og lærerik. (...) Tom Styve gjør oss kjent med en stor mann som åpenbart var langt mer komplisert og spennende enn jeg tror de fleste av oss ante» » (Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø)

«Tom Styve er nydelig i rollen som Bjørnson. Hans kroppsspråk legger ikke skjul på at dikteren var litt av en spradebasse med en selvtillit langt over det som burde vært tillatt». «Styves Bjørnson er med andre ord en dikterhøvding å bli glad i.» (Oppland Arbeiderblad - Frode Hermanrud)

«Et enmannsteater på en time og et kvarter. Kan ikke slikt bli kjedelig da? Nei, så langt i fra. Ikke et eneste sekund. Skuespiller Tom Styve, i Bjørnstjerne Bjørnsons skikkelse, holdt på premierepublikummets oppmerksomhet hele vegen. (...) «Avslutningen, hvor Tom Styve spiller dikterens hjemkomst, etter sin egen død, er veldig sterk.» (Hamar Arbeiderblad - Trond Løvmo)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke