18. aug
Designet: Selve stjerna blir 3,9 meter høy og tre meter bred, og vi stå i toppen av en 27 meter høy limtrestamme.
 
Slik vil Prøysen-stjerna se ut
Prøysenstjerna som skal stå ved det nye Prøysenhuset blir spesiell på alle mulige måter.

Publisert: 14.jan.2014 20:11
Oppdatert: -

- Det finnes mange stjerneskulpturer, men ingen med den spesielle korsformen som Prøysenstjerna vil ha, sier kunstner Linda Bakke.

Hun har studert en rekke ulike skulpturer med stjerneform, men har ikke sett eksempler som er utformet slik det nye E6 monumentet kommer til å bli. Bakke forteller at det var lett å la seg inspirere i løpet av design- prosessen.

- Alf Prøysen har mange stjernemetaforer i sine tekster. Han var opptatt av både det jordnære og dagligdagse, men også opptatt av det åndelige og høye, sier kunstneren.

Synlig fra E6

Prøysenstjerna blir i underkant av fire meter høy, tre meter bred, og bestå av 14 tagger. Stjerna skal produseres av Molstad Modell og Form i Moelv, og vil bestå av epoksy og glassfiber. Den skal monteres på en 27 meter høy søyle som leveres av Moelven Limtre, og med innvendig hvit belysning skal den bli godt synlig fra E6 forbi Prøysenhuset.

Vil stå ferdig i sommer

Det er Hans Christian Medlien som er initiativtaker til folkegaven Prøysenstjerna. Medlien forteller at han nå har samlet sammen et stjernelag som skal sørge for at stjerna snart skinner utover europavegen.

- Min erfaring er at dette er en gjeng som fungerer veldig bra sammen, og ekstra morsomt er at Prøysenstjerna blir til ved hjelp av lokale praktikere, sier Medlien.

Planen er nå at stjerna skal stå ferdig til Alf Prøysens 100- årsdag 23.7. Da åpner nemlig det nye Prøysenhuset. Deretter vil stjerna stå mørklagt fram til selve tenningen som vil finne sted 23.11.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke