25. aug
 
Slutt på stille uke
For noen få år siden var det nesten umulig å få kjøpt seg en matbit ute i påsken. I år holder en rekke spisesteder åpent.

Publisert: 31.mar.2015 12:02
Oppdatert: 31.mar.2015 12:06

– Påsken er en tid vi kommer til å tjene på. Det er mange som stikker innom og tar en matbit når de skal hjem igjen fra fjellet. Vi holdt åpent i fjor også. Da var besøket kjempebra, sier Elias Movassi, daglig leder hos BBQ Lunchbar & bistro i Strandgata.

Bistroen er langt fra eneste spisested som holder åpent påsken igjennom. Mulighetene er gode for den som kunne tenke seg et kafé- eller restaurantbesøk.

ÅPENT HELE PÅSKEN

Volume på Østre Torg holder åpnet hele påsken, men enkelte av de røde dagene åpner spisestedet noe senere enn vanlig. Leonardo i Hamar sentrum, Royal India, Nagomi, Terra Mia ved Stortorget og La Perla på Storhamarsenteret er åpnet påsken igjennom, men flere av dem har noe reduserte åpningstider.

Alle pizzarestaurantene og burgersjappene er åpne gjennom hele påsken. Det gjelder også Burger King på CC Stadion. I Brumunddal er det mat å få både hos Corner’n og La Rozarin alle dager. Det samme gjelder La Italia i Stange. Tingnes spiseri er åpent alle dager. Det er også Skafferiet, som har sesongåpning i dag.

STENGER NOEN DAGER

Valuta i kulturhuset er stengt 1. og 2. påskedag (altså søndag 5. og mandag 6. april), men har åpent både skjærtorsdag, langfredag og påskeaften. Ikke bare bar i Kvartal 48 og Steak house company i Torggata er stengt 1. påskedag (søndag), men de andre røde dagene er det servering der. Bjørns bistro i Grønnegata er stengt torsdag, fredag og lørdag. Tante Gerda er stengt fredag.

Bakeriet i Brumunddal er stengt skjærtorsdag, langfredag, første og andre påskedag, men har åpent påskeaften både i Brumunddal og Hamar. Det samme gjelder Larsen i Strandgata. Hoels konditori og Triangel kafé er stengt fra torsdag til mandag.

NOEN LUKKER OG LÅSER

På listen over serveringssteder som låser dørene før påske, og holder stengt hele uken, står Kolonihagen, Hamarstua spiseri på Domkirkeodden, Hot n’ spicy og Kai og Mattis.

– Vi holdt åpent i fjor, men da var det veldig stille. Været var fint, og folk var på fjellet. I år har vi bestemt at vi tar en ferieuke i påsken, sier Matti Räty hos Kai og Mattis.

Big Horn er midlertidig stengt av Mattilsynet, så denne restauranten kan også folk se bort fra i påsken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke