18. aug
Helt på jordet: Et gedigent langbord med en velsmakende og velkomponert søndagsmiddag på Møystad gård i Vang vil være åpningen for Sommer på Mjøsgårdene: en hel uke med kafé, hagevandring, kulturhistoriske kåseri, matkurs og mye mer. Fra venstre: Brit Sk
 
Smak av gårdskultur
Det er duket for langbord med plass for opp til 100 personer når «Sommer på Mjøsgårdene» går av stabelen søndag 8. juli.

Publisert: 27.jun.2012 06:20
Oppdatert: -

vang
Det er da Mjøsgårdene åpner dørene for folk flest i en hel uke, med et fullstappet kulturelt og kulinarisk program. Så her gjelder det å melde seg på åpningsseremonien «Helt på jordet»:
- Man kan nærmest spise seg gjennom hele uka, ler Brit Skurdal Braastad, som er vertskap på Simenstad Gard i Ringsaker.
- Alle tilbyr nemlig mat, fra bålmat til elegante middager, og maten skal helst være kortreist.
Hennes gård er en av de 17 som er tilsluttet Mjøsgårdene, hvor hver og en har sin egen identitet og holder tradisjoner fra gårdskulturen i hevd.

variert kulturprogram

- Det er flott å kunne vise det som gjør Hedmark så unikt. Det er tross alt Norges kornkammer, og gårdene med sine unike kulturhistorie er kanskje kjernen av opplevelsen av Hedmarken. Det er tredje året vi er i sving, og i år tilby vi et enda mer variert program, sier Katrine Aalstad.
De 17 gårdene legger opp til en uke med det beste fra gårdskultur. Programmet er tilpasset både barnefamilier og enkeltpersoner på leting etter lokale kulturopplevelser.

Åpen kafé

Flere gårder stiller med åpen kafé gjennom uken, slik som Møystad, Skafferiet, Sveinhaug og Simenstad. Barna kan delta på skattejakt på Nerlien, det er mulighet til overnatting på blant annet Fjetre, Hoel og Minne, restaureringssafari på Hovelsrud og til og med familiefotografering på bryllupsgården Sigstad.

nisje for landbruket

- Hver gård har noe unikt, og det er utfordringen til hver enkel gårdbruker å komme med nisjeprodukter. For å lykkes må man legge sjelen sin inn i det, sier Aalstad.
Det er nettopp det hun har gjort. Med kortreist, helst økologisk, mat, og andre lokale produkter, har hun lagt opp til catering og gårdskafé. Møystad gård er allerede blitt et begrep på Hedmarken. Brit Skurdal Braastad kan stille med «Fra sal til sal», hvor man får omvisning i de gamle ærbødige husene, og hjemmebakst fra bakerovnen i bryggerhuset.
Du trenger slett ikke reise utenlands for gode opplevelser, for Lier gård stiller attpåtil med en italiensk vri på norske råvarer.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke