19. aug
Festivalklare: Marius Thomassen, Catharina Due Bøhler, Tore Engebakken, Jan Olav Høgvold, Terje Lillevik, Ola Zätterström, Andreas Bråthen, Sindre Dalsaune, Håkon Randgaard og Annema Kjeldstadli er blant de mange ildsjelene som gjør sitt ytterste for en
 
Smakelig festival
I helgen skal ungene få lov til å leke med maten. I hvert fall de som kommer på Havnefestivalen.

Publisert: 01.aug.2012 06:26
Oppdatert: -

Hamar
Matglede og mestring står i fokus under årets havnefestival. Svenske Ola Zätterström, som har gjort stangesokning av seg, tar med seg Gladmatøya til Tjuvholmen. Det proaktive matoppdagelseskonseptet for og med barn har tidligere vært arrangert på en liten øy i Stavanger.

Gladmat og maling

Nå skal ungene i Hamar få muligheten til å glede seg over maten gjennom lek og læring. I den dynamiske matlekeparken får barna ulike sanseopplevelser. Kanskje blir det grilling av gulrøtter. Matopplevelsene blir nok noe forskjellig fra kjøkkenet hjemme.
- Nå skal barna få leke med maten, sier svensken som sverger til ureist mat. Maten som skal brukes på Matøya har ikke reist lenger enn fra Helgøya.
På Matøya vil også Ditt Hagesenter være til stede med et opplegg for planteoppdagelse for barna.
Dersom det blir mye regn, trekker Matøya inn under tak og slår seg sammen med Minipicasso som har aktiviteter under teltduken. Der blir det langbord hvor ungene får mulighet til å utfolde seg kunstnerisk. De kan også bli små kunstverk i seg selv, og få flott ansiktsmaling om de vil.

Eliasbåtene

Det er jo en havnefestival, så da kommer vi ikke unna aktiviteter på vannet. Lørdag blir det storfint besøk av Elias-båtene og den splitter nye redningsskøyta. Kanskje kommer politibåten også.
Hamar seilforening tilbyr en tur på Mjøsa både lørdag og søndag for dem som har lyst til å prøve å seile. Begge festivaldagene blir det også mulighet for å prøve funballz på vannet. Funballz er store baller som barna, og også de voksne, kan gå inn i. Ballen triller av gårde på vannet når man går inne i den. Den er sikret med et tau, slik at man ikke skal komme altfor langt av gårde.
- De fleste aktivitetene passer for barn fra fem til tolv år, opplyser prosjektleder Marius Vetaas Thomassen.

Yankee spiller til dans

Når lørdagskvelden stunder til er festivaldagen over for barna sin del, men festen er langt fra slutt. Da kommer bandet Yankee og byr opp til dans.
Havnefestivalen 2012 arrangeres av JCI Hamar i samarbeid med Hamar Båtforening. I tillegg er Hamar Seilforening og Tjuvholmen kro gode samarbeidspartnere. 30 frivillige fra båtforeningen og seilforeningen bidrar, samt 15-20 andre ildsjeler som vil bidra.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke