23. aug
Til Piemonte: Peter Daatland (t.v.) og Knut Indahl utgir neste uke sin bok om mat og drikke i Piemonte. Foto: Omslagsbilde til Boka.
 
Smaken av Piemonte
– Jeg har lenge hatt en spesiell glød for Piemonte, sier Knut Indahl. Og så har han lest Arne Næss sin anbefaling om å følge sin glød.

Publisert: 15.des.2016 17:08
Oppdatert: 15.des.2016 20:01

Resultatet – det er ventet i bokhandelen midt i neste uke. For da utgis reiseboka «Mitt Piemonte – en døråpner til Italias stolteste kjøkken», som Knut Indahl har skrevet og utgir sammen med Peter Daatland.

Til daglig er Knut Indahl fysioterapeut i Hamar. Det var han som hadde idéen til boka. En dag spurte han Peter Daatland, som er forlovet med dattera hans, om han ville bli med til Piemonte. Og det ville han.

– Men kjæresten min ble litt misunnelig fordi hun ikke fikk være med, sier Daatland, som er fra Ottestad og til daglig er redaktør i radiokollektivet Frekvens.

Og på sitt første besøk i Piemonte, fikk han smake hvite trøfler for første gang. Da oppdaget han at det er en opplevelse som en ikke glemmer så lett.

Trøffelfestival

– Jeg er firebarnsfar, og for femten år siden var vi på familietur i Nice, forteller Knut Indahl.

– Selv er jeg ikke så glad i strandliv. Men det er ikke så veldig langt fra Nice til Piemonte, så vi dro dit på trøffelfestival.

Siden har han vært opptatt av dette strøket, og slett ikke bare for trøflenes skyld, selv om de står sentralt. Nå ønsker han å formidle kunnskapen sin til flere.

– Det finnes jo veldig mange bøker om Piemonte, sier han. – Men vi har valgt å fokusere på fem folkelige representanter for hva Piemonte har å by på. Den ene er en turistguide, det andre en lokal vinprodusent, den tredje en resepsjonist på et hotell, den fjerde en svensk dame som har giftet seg med en vinbonde og den femte er en vinkjenner i Oslo.

Stolthet

Boka er på 72 sider, og i et format som gjør at den får plass i lomma.

– Det er ingen komplett guide, men ei bok vi gjerne ville hatt med på tur, sier de.

Men det er ikke bare ei bok med tips og anbefalinger, mener de, For det handler også om en levemåte, som undertittelen «Italias stolteste kjøkken» sier noe om.

– Folkene vi har snakket med i Piemonte er stolte over det de gjør. Og det er viktig, dette å kunne komme hjem fra jobben og være stolt over det en har gjort, sier Det er også noe vi har ønsket å formidle.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke