23. aug
KJÆRLIGHET: «Kim» (Linn Løvvik) har fått bank av en homohater, har en arm i gips – og får trøst av kjæresten (Anna Dworak). – Tenk at jeg skulle falle for en kristen høyredame … Foto: Remi Laakso
 
Snart klart for «Kim F»: - Jeg er blitt så glad i Kim
– Jeg er blitt veldig glad i Kim. Hun er så ressurssterk, hun har kjempet så mange kamper. En frihetskjemper, sier Linn Løvik (38). 15. desember er det premiere.

Publisert: 23.nov.2018 14:04
Oppdatert: 23.nov.2018 21:50

Ideen kom fra Teater Innlandet. Fra Hamar. Teatersjef ved Den Nationale Scene, Agnete Haaland, ba seg selv med – og premièren er i Bergen.

Forestillingen «Kim F», om Kim Frieles kamp for kjærligheten og homofiles rettigheter, kommer til Hamar 24. januar, før den skal rundt omkring i Innlandet i løpet av en måned. 

- En ære

– Det er en ære å få portrettere henne, sier skuespiller Linn Løvik.

Noen få minutter ble vist for pressen fredag i en av prøvesalene i Teater Innlandet. 

De usynlige er i ferd med å bli synlige, ikke alle liker det – og på gata blir «Kim» banket opp. «Er det du som er Kim? Jævla fittesleiker! Har du lyst på litt kølle?» Bang!

Og «Kim» treffer kjæresten, og vi får møte de hvite frakkene – og bli med på homosafari på Metropol.

LES OGSÅ: Teater ber om å få bilder av kjærestepar

De store kampene

– Jeg har alltid visst om henne, men nå har jeg lest meg opp – og jeg var vel ikke klar over hvor store kampene har vært i en tid da homo var både kriminelt og definert som en psykisk lidelse. Alt hun har vært gjennom, sier Linn Løvvik.

– Jeg føler meg heldig, sier hun som gjør hovedrollen i «Kim F».

– Hun er med meg nå.

Masse humor

Skuespilleren forteller at historien er basert på Kim Frieles liv, men presiserer at dette fiksjon, at dette er teatrets versjon og hennes portrett. Hun sier også at hovedpersonens fandenivoldske humor er ivaretatt, også et ønske fra Kim Friele selv.

– Jeg opplever så stor varme, masse humor, den frekke kjeften og masse mot, sier Linn Løvvik – og trekker fram et Kim Friele-sitat hun er blitt veldig glad i: «Hadde jeg tenkt på å bli likt, så hadde jeg ikke fått til noen ting.»

LES OGSÅ: Kristin hadde ideen

Skisse blir maleri

Regissør og manusforfatter Audny Chris Holsen sier stykket blir bedre enn hun så det for seg.

– Jeg hadde en skisse i hodet, det blir nå et maleri, sier regissøren som gir skuespillernes mye av æren. 

– De snakker de ordene jeg har skrevet, det er de som gjør dette levende, sier Audny Chris Holsen.

 
Fakta

"Kim F"

Med: Linn Løvvik, Anna Dworak, Steffen Mulder, Håkon Moe og Kristian Berg Jåtten

Av: Audny Chris Holsen og Marius Leknes Snekkevåg. Regi: Audny Chris Holsen. Scenografi og kostymedesign: Kristin Bengtson. Lysdesign: Arne Kambestad. Lyddesign: Bjarte Våge

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke