21. aug
MYSTISKE TYPER: Det er krim og komikk i skjønn forening når Teater Innlandet setter opp en oversatt versjon av «The 39 steps».FOTO: GISLE BJØRNEBY
 
Snart premier for teatersatsing
Det går hektisk for seg i kriminalkomedien «The 39 steps». Torsdag er det premiere for en av høstens store satsinger hos Teater Innlandet.

Publisert: 20.aug.2015 14:28
Oppdatert: 20.aug.2015 14:35

Når Teater Innlandet setter opp Alfred Hitchcocks «The 39 steps» går det hektisk for seg både på og bak scenen. Skuespillertroppen på fire, bestående av Sten Bjørge Skaslien Hansrud, Cornelia Børnick, Tom Styve og Peder Opstad, deler stykkets 50 roller. Nå er de midt i beste innspurt, for torsdag 27. august er det premiere i Kirsten Flagstad sal i Hamar kulturhus.

– Dette stykket er virkelig skuespillermat. Her får man brukt seg på alle måter, sier Peder Opstad, innehaver av intet mindre enn 16 av de 50 rollene, og tilføyer at den hardeste jobben ikke foregår på scenen, men bak.

– Du kan fort ha fire, eller til og med seks hender som skal kle på deg bak der, røper han.

SUKSESSFORESTILLING

«The 39 steps», skrevet av Alfred Hitchcock og John Buchan, har gått sin seiersgang over hele verden. Den elleville kriminalkomedien handler om kjekkasen Richard Hannay, som blir uskyldig anklaget for mord. Ikke nok med at hans egen skjebne står på spill; rikets sikkerhet og viktige statshemmeligheter må reddes.

tre forestillinger i Hamar

Teater Innlandet har hyret inn Ivar Tindberg som regissør for forestillingen.

– Dette er et kjempespennende stykke, hvor man kan gjøre utrolig mange variasjoner. Vi har lagt vekt på komikken. Vi er stolte over å ha Ivar Tindberg på huset, sier Randi Strømbu, informasjonskonsulent.

Forestillingen spilles i Hamar 27., 28. og 29. august i kulturhusets største sal. Deretter skal forestillingen på turné i Hedmark og oppland.

Kristin Bengtson er scenograf for forestillingen. Olav Nordhagen har lysdesignet. I tillegg til skuespillerne, spiller også lyden og lyset viktige roller.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke