25. aug
Paul Waaktaar Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen (th) i a-ha under pressekonferanse i den norske ambassaden i Berlin i forbindelse med sitt comeback.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 
Snart skal også Vikingskipet fylles
Det er klart for A-ha på Stortorget til sommer’n, og nå skal Vikingskipet også åpnes igjen for flere superstjerner.

Publisert: 27.okt.2017 17:13
Oppdatert: 27.okt.2017 17:43

Konsertsuksessene på Stortorget i Hamar med både Sting og Elton John har gitt Hamar plass på det internasjonale selskapet Live Nations ti-på-topp-liste i Norge. Det har igjen gjort Vikingskipet til en arena for superstjerner. Planen nå er å ha et internasjonalt navn på plakaten for Stortorget sommerstid, og invitere en superstjerne til Vikingskipet en annen tid på året.

– Vi snuser litt på Vikingskipet, sier Espen Solheim Røhne i arrangørfirmaet Venues, som har hentet både Sting og Elton John til Hamar.

Når han sier «vi», så snakker han om seg selv, administrerende direktør i HOA (Hamar Olympiske Anlegg), Viggo Sundmoen og Live Nation.

Store navn

Vikingskipet har vært scenen for mange store artister; som Andrea Bocelli i 2005 (8.000 billetter), Sir Cliff Richard i 2007 (6.000 billetter), Beyoncé i 2007 (7.500 billetter), Stevie Wonder i 2008 (6.100 billetter), Santana i 2010 (6.500 billetter) – og ikke minst Mark Knopfler i 2013 (8.477 billetter).

Neste superstjerne til Hamar ble Sting i 2016. På Stortorget. Stappfullt. Elton John i år. Stappfullt. Og neste år A-ha. Og i medvinden frister det igjen å åpne dørene til Vikingskipet for konsertpublikumet.

Store tall

I går fortalte administrerende direktør i HOA, Viggo Sundmoen, at skipet var klarert for mellom 18.000 og 20.000 konsertbilletter. Det betyr også at billettinntektene kan fordobles sammenlignet med Stortorget (10.000 billetter selges) – og da snakker man også om større navn. Ed Sheeran? Robbie Williams? Rolling Stones? I går ble det snakket om pris i ti- og tjue millionersklassen for verdens aller største artistnavn. Noe som er umulig å tjene inn på en arena som Stortorget, men kanskje er det nå tiden for klodens aller største artister nettopp i Vikingskipet?

Når Espen Solheim Røhne snakker om konsertarrangørenes eliteserie, så snakker han om Oslo Spektrum, Telenor Arena, store scener i andre større byer i Norge, enkelte stadionanlegg – og nå altså Hamar.

Billettene til Elton John-konserten ble solgt på mindre en fem minutter. Tirsdag åpnes de digitale lukene for salg av A-ha-billetter. Arrangørene tror billettene selges, selv om konserten er på en tirsdag, 14. august 2018.

 
POPULÆRT: Mark Knopfler i Vikingskipet solgte 8.472 billetter i 2013. Foto: Anders Grobstok Dalen
PRESSEKONFERANSE: Fredag formiddag ble neste års artist på Stortorget i Hamar presentert. Fra venstre: Erik Habberstad, næringssjef Stange, Morten Midtlien, kultursjef Hamar, Viggo Sundmoen, direktør HOA, Solbjørg Tveiten, kultursjef Stange og Espen Solheim Røhne i Venues. Foto: Remi Laakso
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke