21. aug
Posten julefrimerker prydes av Hans Normann Dahls tegninger til Alf Prøysens julefortelling om snekker Andersen og julenissen. Foto: POSTEN / NTB scanpix
 
Snekker Andersen og julenissen på frimerker
Oslo (NTB): Snekker Andersen og julenissen pryder årets julefrimerker, som dermed hedrer både Alf Prøysen og tegneren Hans Normann Dahl.

Publisert: 12.nov.2012 14:44
Oppdatert: -

Tegningene til årets julefrimerker er laget til Alf Prøysens fortelling "Snekker Andersen og julenissen" fra 1971. Det ene merket viser møtet mellom snekker'n og julenissen og det andre nissemor med nisseunger.
Merkene ble lansert i dukketeateret Trikkestallen i Oslo mandag. Det er nettopp her "Snekker Andersen og julenissen" er blitt spilt, i 20 år på rad.
Blant dem som var til stede var Alf Prøysens datter Elin Prøysen og kunstneren bak merkene, Hans Normann Dahl.
Årets julefrimerker er designet av Kristin Granli og har verdien 9,50 kroner. De gis ut i hefter av ti selvklebende merker og kommer ut i et opplag på 766.000 hefter.
Merkene er i salg fra mandag og er beregnet på vanlige julekort og julebrev under 20 gram. (©NTB)

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke