23. aug
FIN HISTORIE: Historien «Snekker Andersen og Julenissen» er en perle, en suksess også på film, nå som familieforestilling på Prøysenhuset – og etter hvert får historien en oppfølger på kino. Her ved Anders Baasmo Christiansen og Ingeborg Sundrehagen Raustøl. Foto: Fantefilm / Nordisk Film Distribusjon
 
Snekker Andersen til en rekke land
«Snekker Andersen og Julenissen» ble en kinosuksess i Norge. Nå settes filmen opp som julefilm rundt om i Europa.

Publisert: 20.nov.2017 19:29
Oppdatert: 20.nov.2017 19:52

Filmen solgte en halv million billetter i Norge før jul i fjor. Nå blir det snekker-jul i Østerrike, Estland, Tyskland, Ungarn, Spania, Romania, Polen, Litauen, Slovenia, Serbia, Montenegro og Bosnia og Hercegovina.

Filmen skal også vises på et julearrangement ved den norske ambassaden i Polen.

Oppfølger

Bak filmen «Snekker Andersen og Julenissen» står produksjonsselskapet Fantefilm, som også planlegger oppfølgeren, «Snekker Andersen og den vesle bygda som glemte at det var jul». Filmen er allerede tildelt sju millioner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Produsent Are Heidenstrøm har tidligere uttalt til Hamar Arbeiderblad at planen var enten/eller når det gjaldt visning for oppfølgeren: før jul i 2018 eller før jul i 2019. Nå opplyser produsent Heidenstrøm at bestemmelsen er tatt: filmen skal ha premiere før jul 2019. Opptakene starter høsten 2018.

Nissen klar?

Hovedrollene i filmen har Trond Espen Seim som Snekker Andersen og Anders Baasmo Christiansen som Julenissen. Hamar Arbeiderblad skrev i september at verken Anders Baasmo Christiansen eller produksjonsselskapet ville bekrefte at kontrakt var skrevet for denne jobben. Heller ikke nå vil partene bekrefte at en kontrakt er klar.

Filmen «Snekker Andersen og Julenissen» vises på Prøysenhuset to ganger før jul, førstkommende søndag og søndag 17. desember. I programmet reklameres det slik: «Opplev ekte julemagi da du samler deg med dine kjære og ser «Snekker Andersen og Julenissen» midt i Prøysen-land.»

Familieforestilling

«Snekker Andersen og Julenissen» er også Prøysenhusteatrets familieforestilling i Kusvea denne førjula. 1., 2., 3., 7., 9. og 10. desember vises historien som en teaterforestilling for familien. Regi har Knut Erik Engemoen. Joakim Borgen er Snekker Andersen, Julenissen spilles av Dag Håvard Engebråten – og Benedicte Søreng spiller Fru Andersen – og i tillegg møter vi selvsagt både nissebarn og snekkerbarn.

Men først av alt har snekker’n og nissen startet førjula ute i Europa, allerede i slutten av forrige uke – i Tyskland.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke