19. aug
 
Snikktitt på Prøysenfestivalen
Årets Prøysenfestival med utstilling, konserter og spel er rett rundt hjørnet. Allerede torsdag ettermiddag fikk noen spesielt utvalgte en smaksprøve på noe av det som er i vente.

Publisert: 09.jul.2015 22:41
Oppdatert: 09.jul.2015 22:43

Med sorte forheng har Prøysenhuset virkelig lagt seg i selen for å holde den ferske utstillingen «Livets Runde» hemmelig for publikum, men gleder seg nå til å rive ned sperringene når dørene åpner for alle skuelystne i midten av juli. Daglig leder Hogne Moe fikk allikevel en liten generalvisning for et helt spesielt publikum allerede torsdag.

Debutanter

I tilknytning til utstillingen er det nemlig laget en novellefilm med unge, lokale skuespillere på rollelisten. Filmen har fått navnet «Marken», og er basert på Prøysens novelle med samme navn. Alle skuespillere med familie var torsdag invitert til å se resultatet for aller første gang, og for hovedrolleinnehaver Kaley Stratford (15) fra Brumunddal var det en spesiell opplevelse:

«Jeg har aldri gjort noe slik før, men ble interessert da de kom på skolen for å lete etter skuespillere, og nå vil jeg gjøre det mer!»

Medskuespiller Ellen Aamot Caspersen (17) fra Brøttum har endel erfaring fra før, men fikk se seg selv på stor skjerm for første gang:

«Det var veldig moro men også litt rart å se seg selv på kinolerettet, og det ble ganske annerledes enn jeg hadde sett for meg på forhånd»

Begge jentene og de andre som deltok i filmen var de aller første som fikk gå runden i den nye utstillingen.

ny regissør

Ute på tunet var det også aktivitet torsdag kveld, da skuespillerne fra årets Prøysenspel var samlet for en liten gjennomgang og for å kikke på omgivelsene. Ensembelet er en god blanding av nye og gamle, og et av målene til regidebutant Ane Skumsvoll er at alle skal få gjøre Prøysen på sin måte. Det til tross for at skuespillerene er hentet fra forskjellige kanter av landet, blant annet Hardanger og Trøndelag. Forestillingen har fått navnet «Livets Tombola», og handler om å håndtere livets skjebner. Skumsvoll lover at selv om hun utfordrer Prøysenstoffet både tekst- og dialektmessig, så er det også nok å kjenne igjen og nynne med på. Premiere på forestillingen er 18. juli.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke