19. aug
 
Snilt og dansbart
Kjersti Gullvåg

Publisert: 02.nov.2017 08:08
Oppdatert: 02.nov.2017 08:57

De neste linjene kommer fra en avsender som har hatt lite (frivillig) omgang med sjangeren, men jeg er sikker på at eier du cowboystøvler og dertil egnet hatt vil du få lyst til å dra dem på deg og stikke ned på lokalet når du hører Anne Nørdstis siste plate.

Har du i tillegg små barn og en danse- eller livspartner som det har vært litt sånn «opp og ned med» gjennom åra, en hang til nostalgi (særlig tilbake til barndommen), og liker fest og moro, ja da er det nok flere sanger her å kjenne seg igjen i. Noen store forfattere er verken Nørdsti eller de andre som bidrar med tekst på plata, men innenfor sjangeren vil jeg tro de klarer seg bra. Nørdsti er ikke redd for å ta i bruk klisjeer, men baserer seg heller ikke utelukkende på dem, og hun drar inn mye fra sitt eget liv i sangene hun selv har bidratt på, noe som gir plata et personlig preg. Låten «Slå deg på brøstet» med norsk tekst av Roy Erik Hansen er en fin hyllest til omsorgsmennesker. Men tekstene er uansett ikke hovedsaken; det skal være mulig å svinge, riste av seg hverdagen og danse «klinedans» til dette. Og i den anledning vil nok særlig balladen «Kan jeg få et svar» gjøre susen, og flere par vil nok finne tilbake til hverandre på dansegulvet når Nørdsti synger: «Siste sjans, en siste dans, et siste kapittel står klart»? Melodiene kunne overraska litt, evt. mye, mer, men dette er ikke progrock, og hvis det fører til at tær blir tråkket på, er det kanskje best å følge oppskriften. Det burde Nørdsti med sin fartstid på vegen være bedre i stand til å bedømme enn de fleste.

Terning 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke